Şedinţa de guvern programată pentru miercuri a fost amânată, în contextul demiterii lui Vlad Voiculescu

Şedinţa de guvern programată pentru miercuri a fost amânată, în contextul demiterii lui Vlad Voiculescu
Foto: Inquam Photos / George Călin

Şedinţa de guvern programată pentru miercuri a fost amânată, potrivit unei informări a Executivului:”Şedinţa de astăzi a Guvernului se amână, vom reveni în momentul convocării unei noi şedinţe de guvern”, se arată în informare.

Anunșul are loc în contextul în care Vlad Voiculescu a fost demis de la conducerea Ministerului Sănătății, iar Dan Barna ar refuza, potrivit unor surse, interimatul pentru acest portofoliu.

Premierul Florin Cîțu a dat o scurtă declarație de presă cu privire lademiterealuiVlad Voiculescude la conducerea Ministerului Sănătății. Șeful Guvernului spune că a luat această decizie pentru ca încrederea în instituțiile statului să nu fie afectată.

”Ca să avem succes în lupta cu pandemia, am spus mereu că este nevoie de încredere în instituțiile statului, în instituțiile care administrează această perioadă dificilă.

În acest context, pentru a mă asigura că încrederea în instituțiile statului rămâne, am decis să fac o schimbare la vârful Ministerului Sănătății. Vreau să-i asigur pe toți românii că eu cred cu tărie în această coaliție de guvernare, pentru că s-a constituit în urma votului românilor, în jurul unor valori, al unor idei și nu în jurul unor persoane”, a spus Florin Cîțu.