Șefii celor două Camere, Vasile Blaga și Roberta Anastase, au fost revocați din funcție. Crin Antonescu și Valeriu Zgonea, noii președinți

Șefii celor două Camere, Vasile Blaga și Roberta Anastase, au fost revocați din funcție. Crin Antonescu și Valeriu Zgonea, noii președinți
Foto: bestfm.ro

UPDATE 22:54: Valeriu Zgonea a fost ales în fruntea Camerei Deputaților cu 161 de voturi „pentru”.

UPDATE 22:33: După ce Crin Antonescu a fost înscăunat la Senat, Valeriu Zgonea este propus pentru șefia Camerei Deputaților.

UPDATE 22:24: După revocarea lui Vasile Blaga de la șefia Senatului, Roberta Anastase a fost revocată din fruntea Camerei Deputaților cu 160 de voturi „pentru” și 1 „împotrivă”.

UPDATE 21:58: Decizia Biroului permanent de convocare a sesiunii extraordinare a fost publicată în Monitorul Oficial.

UPDATE 21:32: A început Ședința de Plen a Camerei Deputaților pentru revocarea președintelui Roberta Anastase.

Ședința de Plen a Camerei Deputaților se va întruni, de la ora 21:15, pentru a vota asupra revocării din funcția de președinte a Robertei Anastase.

Anterior, Comisia Juridică a Camerei Deputaților a votat în unanimitate pentru revocarea Robertei Anastase din fruntea Camerei. La votul din comisie au participat doar USL și UNPR, după ce PDL a părăsit sala.

Președintele Senatului, Vasile Blaga, a fost deja revocat în urma unei sesiuni extraordinare, fiind înlocuit de Crin Antonescu.

Vezi AICI mai multe detalii despre schimbarea șefiei de la Senat.

Roberta Anastase, revocată cu 160 de voturi pentru și unul împotrivă

Embed: " />

Ultima oră
01:23 - Klaus Iohannis, la Adunarea Generală a ONU de la New York: România crede cu tărie că valorile democratice și o ordine internațională bazată pe reguli sunt fundamentale pentru un viitor mai sigur și mai bun (VIDEO)
00:00 - Ministrul Mediului a discutat cu Tiberiu Boșutar, activistul bătut crunt într-o pădure din Suceava, fieful lui Gheorghe Flutur. Tanczos Barna: Sper să se facă lumină cât mai repede în acest caz
23:54 - Alertă la Călimănești. Trei persoane au ajuns de urgență la spital, după ce o mașină a căzut pe acostamentul căii ferate
23:38 - Octavian Berceanu: Nu am avut nicio discuție cu Florin Cîțu și Klaus Iohannis, deși mi-aș fi dorit / Baronii locali s-au obișnuit de 20 de ani să dicteze și am găsit o presiune enormă, dar am reușit să stopez presiunile politice
23:36 - USR PLUS, videoclip cu declarațiile premierului Florin Cîțu privind campania de vaccinare și valul 4: „Din minciună în minciună, campania de vaccinare a eșuat în România”
23:15 - Alexandru Rafila, despre paturile ATI: Cifrele au variat de-a lungul timpului în funcție de entuziasmul diverselor personalități politice. Numărul lor nu poate fi modificat substanțial, probabil că sunt circa 4.000 în total (VIDEO)
23:13 - Ionuț Dolănescu, decizie radicală. Sunt vizați soția și cei trei copii, dar și Maria Ciobanu
22:45 - Alexandru Rafila, despre dosarul DNA privind achiziționarea de vaccinuri: Probabil că plângerea penală vine dintr-o zonă apropiată de Vlad Voiculescu. Guvernul să facă public contractul, nu discutăm de rachete balistice (VIDEO)
22:29 - Ludovic Orban: Au fost unii colegi care m-au atacat mai rău ca cei din PSD / Florin Cîțu s-a schimbat după ce a decis să candideze la șefia partidului
22:22 - Vlad Voiculescu: Cel mai ușor pentru premier e să spună că altcineva este vinovat. Eu n-am mai văzut o țară în care campania de vaccinare să fie condusă de premier și de armată (VIDEO)