Șeful AEP trebuie să trimită urgent un raport privind două demiteri din conducerea instituției: Opoziția susține că acestea ar fi fost ilegale și acuză PSD că a încerca mușamalizarea cazurilor

Șeful AEP trebuie să trimită urgent un raport privind două demiteri din conducerea instituției: Opoziția susține că acestea ar fi fost ilegale și acuză PSD că a încerca mușamalizarea cazurilor
Foto: Inquam Photos

Parlamentul i-a cerut, marți, lui Constantin Mitulețu-Buică, președintele Autorității Electorale Permanente, să trimită de urgență un raport, în care să dea detalii referitoare la demiterile și numirile în funcții de conducere din candrul instituției pe care o conduce, potrivit g4media.ro.

Solicitarea a fost făcută de către Birourile Permanente Reunite ale Parlamentului și vine pe fondul acuzațiilor că șeful AEP a demis, fără să respecte legea, doi directori din instituție.

Aproape concomitent cu această cerere, Olguța Vasilescu și Marcel Ciolacu doreau să modifice regulamentul de funcționare a AEP, astfel încât să fie eliminat termenul de 30 de zile pe care președintele acestei instituții trebuie să-l respecte în caz de numiri și demiteri din funcțiile de conducere.

Aceasta tentativă a social-democraților ar avea drept scop mușamalizarea celor două demiteri semnate de Mitulețu-Buică, șeful AEP, care au avut loc în luna iulie.

„El (șeful AEP – n. red.) a trimis Parlamentului ordinele de demitere a celor doi directori în aceeași zi în care i-a concediat, nu înainte cu 30 de zile, așa cum prevede legea. Ce să mai vorbim despre așteptarea avizului?”, a declarat unul dintre reprezentanții Opoziției în Birourile Permanente Reunite pentru g4media.ro.

De partea cealaltă, deputatul PSD Lia Olguța Vasilescu a respins acuzațiile cum că ar fi încercat mușamalizarea demiterilor.

„Nu trebuie să mai aibă posibilitatea (Mitulețu-Buică – n. red.) să facă demiteri de capul lui când când Parlamentul e în vacanță. El a profitat de termenul de 30 de zile prevăzut în Regulament”, a declarat Olguța Vasilescu, pentru g4media.ro.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
13:05 - Zelenski: „Sfârșitul conflictului va fi unul diplomatic” / „Sunt lucruri pe care nu le putem realiza doar la masa negocierilor”
12:49 - Liz Truss, ministrul britanic de Externe: Moldova trebuie echipată „conform standardului NATO” / „Putin a fost clar cu privire la ambițiile sale de a crea o Rusie mai mare”
12:24 - Președintele ANAF, despre profesorii care dau meditații: „Nu cred că o să pornim în curând controale” / „Este un fenomen care se practică de mulţi ani”
12:00 - Olaf Scholz, criticat de fostul secretar general al NATO pentru abordarea față de războiul din Ucraina: „Germania este reticentă în a livra arme grele și a impune sancțiuni”
11:44 - Marcel Ciolacu: „Creșterea economică din primul trimestru nu se regăsește în buzunarele românilor” / „Guvernul trebuie să vină cu anumite măsuri”
11:20 - Sorin Grindeanu, despre podul de la Brăila: „Sperăm ca în decembrie să putem să dăm în circulație acest pod. Eu sunt optimist”
10:48 - Rusia a întrerupt livrările de gaze către Finlanda, însă compania publică finlandeză anunță că își va continua activitatea „în mod normal”
10:38 - Trafic intens către litoral și Valea Prahovei. S-au format coloane de mașini pe Autostrada Soarelui
10:12 - Mario Fresh a povestit cum a fost la prima întâlnire cu părinții Alexiei Eram: „Mai emoționat eram când am făcut cunoștință cu tatăl”
09:52 - Iulia Vântur a îmbrăcat rochia de mireasă: „O să vă ținem la curent. Timpurile festive sunt aproape”