Senatorul Akos Mora se autosuspendă din PNL, dar rămâne în Parlament: „Nu am niciun fel de condamnare” (VIDEO)

Senatorul Akos Mora se autosuspendă din PNL, dar rămâne în Parlament: „Nu am niciun fel de condamnare” (VIDEO)

Senatorul PNL Akos Mora se autosuspendă din PNL, însă rămâne în Parlament. Într-o intervenție telefonică exclusivă la ”Știrile B1 TV”, el a motivat această decizie, precizând că nu are niciun fel de condamnare.

”Am decis să mă autosuspend pentru a nu-i mai da ocazia lui Ponta să repete această minciună juridică, că sunt condamnat. Toate argumentele aduse nu au niciun fel de ecou și disponibilitate de a fi ascultate. Nu am niciun fel de condamnare. Minciuna e făcută intenționat de a-mi compromite imaginea și pe cea a PNL-ului”, a declarat Mora pentru B1 TV.

”Există o decizie de incompatibilitate. Aceste interpretări legale trebuie făcute cu mult calm și cu legea pe masă. Nu pot fi făcute în această perioadă, așa că am decis să mă autosuspend. Toate deciziile de instanță îmi dau dreptate prin cazurile similare”, a mai spus el.

”Eu în 2012 mi-am luat un angajament în fața alegătorilor. În fața acestor oameni am niște obligații. În momentul în care știu că nu am niciun fel de vină în această situație și știu că s-a creat o nedreptate în situația mea nu am niciun motiv să îmi dau demisia. Dacă Parlamentul va considera că trebuie să încalce Constituția încetând un mandat pe o decizie în retroactiv, eu nu am de ce să îmi dau demisia pentru că știu că nu am greșit cu nimic”, a precizat Akos Mora.

Premierul Victor Ponta a susținut, miercuri seară, în cadrul dezbaterii prezidențiale organizată de B1 TV, că singurul caz în care activitatea ANI este blocată este cel al senatorului PNL Akos Mora. (Detalii AICI)

Senatorul Akos Mora se autosuspendă din PNL