Şi-a spart oglinzile din casă, apoi a băut apă cu argint ani de zile. Când un amic l-a vizitat, a îngheţat

Şi-a spart oglinzile din casă, apoi a băut apă cu argint ani de zile. Când un amic l-a vizitat, a îngheţat

Aceasta este povestea lui Paul Karason, un american care a trăit până în 2013. Timp de câţiva ani, în timpul vieţii, bărbatul a fost celebru datorită culorii distincte a pielii sale.

Omul se născuse cu probleme ale tegumentului, dar nu grave. După moartea tatălui său, pe fond nervos, boala americanului s-a agravat. El suferea de dermatită şi a decis să se trateze singur. A luat medicamente pe care le-a cumpărat de pe net, dar cea mai mare greşeală a fost când s-a decis să bea apă cu argint. Reţeta lui era simplă: într-un pahar de apă de 300 ml adăuga 2 monede din argint, iar, după 10 minute, ingera acel lichid.

Faţa lui a devenit mov

Din pricina problemei cu epiderma, bărbatul şi-a spart toate oglinzile din casă, întrucât refexia lui îl ducea la depresie. Nici nu realizase că imaginea lui se schimbase complet. Până într-o bună zi, când un prieten l-a vizitat şi a rămas şocat: americanul devenise mov la faţă. Se pare că medicamentele pe care şi le administra singur, în combinaţie cu apa cu argint, au dus la aceste efecte adverse.

Îngrijorat că lucrurile au degenerat în ceea ce priveşte aspectul său fizic, Paul Karason a mers la dermatologi renumiţi. Ei i-au spus că boala de care suferă se numeşte argyria, adică o decolorare albastru-cenuşie a pielii. Din acel moment, omul a devenit celebru: presa din SUA a scris mult despre el, în 2007, bărbatul fiind invitat şi pe la talk-show-uri. Medicii i-au prescris diferite tratamente, dar fără ca starea pielii lui Paul să se îmbunătăţească semnificativ.

Din păcate, americanul a murit în 2013,la vârsta de 62 de ani, în urma unui infarct.

Tags:
Ultima oră
17:27 - Ioana Mihăilă explică cum s-a pregătit MS pentru valul patru: Creșterea numărului de paturi ATI/TI reprezintă punerea în aplicare a planului pregătit de Ministerul Sănătății
17:25 - Ludovic Orban: Joaca de-a politica trebuie să se termine! Cine poartă răspunderi pentru această criză gravă trebuie să și le asume și să acționeze în consecință. După 25 septembrie, PNL are capacitatea să pună punct crizei (VIDEO)
17:08 - Echipa Orban, apel pentru soluționarea crizei politice. Ionel Dancă: Ludovic Orban, cel care poate face majoritatea parlamentară. Respingem orice fel de înțelegere cu PSD (VIDEO)
17:03 - Schimbări la înmatricularea și radierea mașinilor. Detaliul pe care toți șoferii trebuie să îl știe
16:39 - Lista celor 234 de localități în care incidența e de cel puțin 3 la mie (DOCUMENT)
16:31 - 2.468 de școli vor beneficia de vaccinare cu sprijinul echipelor mobile. Anunțul medicului Valeriu Gheorghiță
16:29 - Florin Cîțu: Octavian Berceanu a fost numit politic la Garda de Mediu și nu l-am demis eu, de fapt i-a fost retras sprijinul politic atunci când USR a ieșit de la guvernare
16:17 - Marcel Ciolacu: Bilanțul negru de astăzi, cu 120 de morți de COVID, 990 de bolnavi la ATI și aproape 6.800 de cazuri este doar începutul
16:16 - Florin Cîțu, declarații contradictorii despre valul 4: „S-ar putea să fie ceva, dar nimic din ceea ce a fost până acum”
16:14 - Valeriu Gheorghiță: Sunt 2.468 de unități de învățământ care vor beneficia de vaccinare cu sprijinul echipelor mobile (VIDEO)