Sindicalist, despre Complexul Energetic Oltenia: „Nimeni nu își face datoria atâta timp cât clanurile mafiote sunt protejate de către politic”

Sindicalist, despre Complexul Energetic Oltenia: Nimeni nu își face datoria atâta timp cât clanurile mafiote sunt protejate de către politic
Foto: Guvernul României / Facebook

Unul dintre sindicaliștii de la Complexul Energetic Oltenia, Constantin Crețan, a lansat acuzații grave în emisiunea moderată de Ioana Constantin, Politica zilei, precizând că situația a ajuns critică din cauza firmelor controlate politic care căpușează CE Oltenia. Acesta a subliniat că ministrul Virgil Popescu nu este străin de cele întâmplate:

Dezvăluiri despre CE Oltenia

„Am atras atenția ce se întâmplă în Complexul Energetic Oltenia la mai multe instituții ale statului. Nimeni nu își face datoria atâta timp cât clanurile mafiote sunt protejate, de către politic. Complexul Energetic Oltenia este căpușat tocmai de firmele unor șefi din politică cu funcții de senatori, deputați, inclusiv domnul ministru, Virgil Popescu, care din punctul meu de vedere, uitați-vă pe declarația de avere, este acționar la OMV Petrom, este într-o funcție incompatibilă. Ne ducem mai în jos către domnul Burlan, șeful de la CE Oltenia, care este principalul vinovat”.

Sindicalistul a mai precizat că, în urma celei mai recente tragedii de la CE Oltenia nu au fost luate măsuri pentru protecția muncitorilor și că o nouă tragedie se poate repeta. De asemenea, acesta acuzat și o parte din liderii de sindicat care primesc sume generoase de bani pentru a face controlate, însă aceștia nu au prezentat niciun raport cu privire la condițiile de muncă precare:

„Pentru tot ce s-a întâmplat în minerit cu pierderea de vieți omenești și se vor mai întâmpla pentru că condițiile de muncă sunt aceleași, trebuie verificat la sânge pentru că grupurile de interese au căpușat permanent CE Oltenia și afacerile sunt foarte dubioase cu concursul directoratului, acele firme care asigură transportul și nu în ultimul rând trebuie să acuz inclusiv partea sindicală implicată, unii lideri care sunt plătiți lunar inspectori sociali să verifice condițiile de muncă.

Ei niciodată nu au fost în producție, se ocupă de altceva de condițiile sociale din producție. Nu au făcut un raport de când sunt plătiți pentru a-și asigura pacea socială cum spun ei. În umbră, în licitațiile de transport și toate licitațiile dubioase se află și lideri de sindicat și firme ale unor lideri de sindicat pe mână cu conducerea CE Oltenia”.

Muncitorii de la Cariera Jilț protestează și cer demisii

Luni dimineață, muncitorii de la Cariera Jilț au refuzat să intre la serviciu, cerând demisia conducerii CE Oltenia și a ministrului Popescu.

Manu Tomescu, vicepreședintele Sindicatului Energia Rovinari, a declarat, pentru B1 TV, că oamenii sunt revoltați deoarece ministrul Energiei și conducerea CEO au dat de înțeles că muncitorii decedați sunt de vină, deoarece au acceptat să fie transportați cu acele tanchete vechi de 30 – 40 de ani, de parcă ar fi avut o alternativă: „Imediat după accident și chiar și dimineața aceasta, oamenilor li s-au pus la dispoziție aceleași tanchete. (…) Oamenii vor ca ministrul Energiei și conducere companiei să vină și să spună clar că în bugetul companiei nu au prevăzut niciodată cheltuieli mai mari pentru mijloace de transport mai performante”.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
00:08 - Președintele CNCD, despre scandările xenofobe de la meciul Sepsi – FCU Craiova: „Stadioanele nu sunt un loc în care să permitem astfel de comportamente de incitare la ură și discriminare” (VIDEO)
23:36 - Șercan, despre Ciucă, Bode și restul plagiatorilor: Ei încearcă să-și poleiască incompetența cu titluri academice obținute prin fraudă, apoi sunt dispuși să demoleze principii și instituții pentru a șterge orice responsabilitate (VIDEO)
22:42 - Ramona Bruynseels s-a înscris în AUR. Ea a candidat în 2019 la președinție din partea formațiunii lui Dan Voiculescu și a spus în campanie că România și Rusia sunt „împreună parte a NATO”
22:18 - DSU a lansat versiunea actualizată a aplicaţiei destinate protecției civile. Raed Arafat: Oamenii să o studieze nu în timpul dezastrului, ci înainte, să vadă cum pot beneficia de ea cât mai mult posibil (VIDEO)
21:33 - Raed Arafat: Lumea a fost avertizată privind codurile de ninsori. Călătoriile trebuiau limitate / E greu de intervenit când e viscol deoarece „tu scoți zăpada și vântul o adune înapoi” (VIDEO)
21:08 - Bărbat arestat după ce a şantajat o femeie cu publicarea de imagini compromiţătoare. Câți bani i-a dat victima
20:47 - Patronul clubului Sepsi: Suporterii Craiovei au scandat numai lozinci rasiste și xenofobe, inclusiv împotriva lui Adrian Mititelu. Au venit pentru scandal
20:15 - Alegeri în Austria Inferioară: Partidul lui Nehammer a luat 39,9%. Formațiunea extremistă FPO se situează pe locul al doilea
19:38 - Întâlnire a liberalilor la Vila Lac, în contextul tensiunilor cu PSD. Nicolae Ciucă le-ar fi spus PNL-iștilor că „rotația se va face ca în protocol” și că „Guvernul a fost performant”
19:00 - Meci de coșmar pentru Ciprian Tătărușanu. Nota primită de român după ce a încasat 5 goluri de la Sassuolo