Sindicalistul Ion Rădoi, noi declarații controversate despre greva de la metrou: „S-a făcut economie pentru că nu s-a mai plătit energia”. Furnizorii îl contrazic: „Întregul sistem energetic al Capitalei s-a aflat în dezechilibru” (VIDEO)

Sindicalistul Ion Rădoi, noi declarații controversate despre greva de la metrou: S-a făcut economie pentru că nu s-a mai plătit energia.  Furnizorii îl contrazic: Întregul sistem energetic al Capitalei s-a aflat în dezechilibru (VIDEO)
Inquam Photos / Octav Ganea

Sindicalistul șef de la metrou, Ion Rădoi, a oferit noi explicații controversate, în emisiunea „Bună, România!” cu Radu Buzăianu și Răzvan Zamfir, despre greva care a paralizat vinerea trecută Capitala.

Deși este acuzat că prin această acțiune a cauzat daune totale către Metrorex de 2,8 milioane de lei, Ion Rădoi a precizat joi seara, pe B1 TV, că greva de la metrou a avut de fapt efecte pozitive, având în vedere că astfel s-a făcut economie cu energia electrică:

“Adică nu s-a făcut economie pentru că nu s-a mai plătit energia? Nu s-a consumat!”, a replicat Ion Rădoi. “Ce energie, au circulat trenurile și nu știam eu?”, a precizat Ion Rădoi, pe B1 TV,la „Bună, România!” cu Radu Buzăianu și Răzvan Zamfir.

Declarațiile lui Ion Rădoi au fost contrazise de furnizorii de energie. Greva de vinerea trecută de la metrou nu a fost anunţată nici furnizorului şi nici distribuitorului de energie din Bucureşti, astfel că întregul sistem energetic al Capitalei s-a aflatîn dezechilibru, Metrorex fiind un mare consumator, a declarat, vineri, pentru Agerpres, Viorel Tudose, administratorul companiei Getica 95, furnizorul de electricitate al Metrorex.

El a precizat că în mai multe staţii a fost oprită alimentarea cu energie, dar nu de către furnizor, ci de către angajaţi ai metroului.

„Alimentarea este oprită în anumite staţii de metrou, iar zona Unirii este cea mai afectată. Getica 95 se delimitează de această acţiune. Noi am trimis energia în sistemul energetic naţional, iar acum suntem o victimă colaterală cu pierderi semnificative din punct de vedere financiar”, a susţinut Tudose.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Acesta nu a vrut să comenteze acuzațiile care i se aduc potrivit cărora greva de la metrou a fost organizată pentru că unul dintre motivele pentru care Ion Rădoi a oprit metroul vizează faptul că că iubita lui , Elena Claudia Minea, ar rămânefără spații comerciale.

Deși a invocat faptul că protestul vizează intențiaMetrorexde a tăia salarii sau de a realia restructurări de personal, Ion Rădoi are și interese personale în acest scandal.Gandul.rodezvăluie faptul că persoana prin intermediul căreia Rădoi ar ”căpușa”Metrorexul este iubita lui secretă, Elena Claudia Minea.

Sursa citată precizează că Rădoi și Minea locuiesc împreună și chiar fac vizite nocturne la sediulMetrorex. Sindicalistul șef a fost căsătorit cu Emilia, dar s-a despărțit de aceasta și s-a cuplat cuElena Claudia Minea, trecută și ea, la rândul ei, printr-un divorț. Minea (fostă Drăgan) este acționar și administrator la 4 firme care dețin contracte de închiriere a unor spații comerciale din stațiile de metrou.

Potrivit gandul.ro, 14 spații comerciale sunt administrate și exploatate cu succes financiar de ”protejata” lui Ion Rădoi – Elena Claudia Minea – și de colaboratoarea acesteia, Iuliana Adina Mihale.