Sorin Cîmpeanu, despre momentul în care se vor închide școlile: Până vineri trebuie să ne decidem. Interesul copiilor este ca orele să se desfășoare cu prezență fizică

Sorin Cîmpeanu, despre momentul în care se vor închide școlile: Până vineri trebuie să ne decidem. Interesul copiilor este ca orele să se desfășoare cu prezență fizică
Foto: Guvernul României / Facebook

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu a vorbit, marți, despre momentul în care școlile ar putea trece în online. Cîmpeanu spune că o decizie în acest sens urmează să fie luată, dar că interesul copiilor este ca orele să se desfășoare în continuare cu prezență fizică.

În prezent, după ce o localitate trece de 6 infectări la mia de locuitori, orele se desfășoară în online, cu excepția grădinițelor și a școlilor speciale. Totuși, având în vedere că elevii au nevoie de ore cu prezență fizică, aceasta variantă este discutată și urmează să de ia o nouă decizie în acest sens.

Când se vor închide școlile din România

„Dacă vineri se va depăși pragul de 6 la mie în București de exemplu, după regulile de azi școlile intră în online, cu excepția școlilor speciale, creșele și grădinițele rămân deschise. (…) Deocamdată, regula este valabilă și este clară. Până vineri trebuie să ne decidem într-un fel. Deciziile trebuie bazate pe legislație primară”, a declarat Sorin Cîmpeanu, potrivit Hotnews.ro. 

Sorin Cîmpeanu este de părere că interesul elevilor este acela de a merge fizic la școală, dar decizia trebuie să fie totuși luată în bază recomandărilor de la specialiști și experți în sănătate, ca viața copiilor să nu fie pusă în pericol.

Sorin Cîmpeanu este însă contrariat de faptul că părerile părinților sunt împărțite și există familii care se tem ca minorii să meargă la școală, dar nu au nicio problem să îi ducă în weekend la mall.

Mai mult decât atât, ministrul este dezamăgit și cu privire la dorința părinților ca elevii să fie testați pentru COVID-19. „Sunt foarte trist, tocmai ce-am aflat răspunsul la un sondaj la o scoală din București în care 99% dintre părinți nu au fost de acord cu testarea”, a anunțat Sorin Cîmpeanu.