Sorin Cîmpeanu, măsuri pentru profesorii nevaccinați: Ar putea fi testați periodic, înainte să intre la ore

Sorin Cîmpeanu, măsuri pentru profesorii nevaccinați: Ar putea fi testați periodic, înainte să intre la ore
Foto: Guvernul României / Facebook

Ministrul Educației spune că 60% din personalul didactic a fost deja vaccinat anti-COVID. Totodată, Sorin Cîmpeanu a explicat că nu va exista obligativitatea vaccinări, dar profesorii care nu sunt imunizați ar putea fi testați periodic, înainte să meargă la ore.

În acest moment, Ministerul Sănătății și Educației analizează varianta în care profesorii care nu s-au vaccinat anti-COVID să fie testați periodic pentru SARS-CoV-2.

Mai mult decât atât, Sorin Cîmpeanu a precizat, la Digi 24, că nu se ia în calcul varianta în care cadrele didactice nevaccinate să nu fie lăsate să participe la ore.

 Cum ar putea participa la ore profesorii nevaccinați

Ministrul Educației a discutat și ipoteza în care profesorii nevaccinați ar putea să nu fie lăsați să participe fizic la ore. Sorin Cîmpeanu a precizat că nu este de acord cu impunerea vaccinării, ci cu prezentarea de argumente.

Întotdeauna pledez pentru prezentarea de argumente, cu multă perseverență și cu competență asigurată de personalul medical, pentru ca și aceia dintre colegii noștri care nu au înțeles încă importanța vaccinării pentru ei înșiși și pentru întreg sistemul de educație să poată înțelege acest lucru.

 Nu sunt un adept al obligativității, dar avem aceste discuții cu Ministerul Sănătății. Vom vedea care sunt măsurile care se impun de comun acord între Ministerul Educației și Ministerul Sănătății”, a declarat Sorin Cîmeapnu, la Digi 24.

Cîmpeanu: Ar putea fi testați periodic, înainte să intre la ore

Sorin Cîmpeanu a mai precizat că Ministerul Educației și Sănătății iau în calcul și varianta în care profesorii să fie testați înainte să intre la cursuri.

Dacă cei care au competență în domeniul sanitar vor prezenta avantaje nete, este posibil să se introducă și măsuri care privesc testarea personalului din școli (…) Nu am nici eu, nici Ministerul Educației competențe medicale.

V-am spus, aceste discuții se poartă împreună cu Ministerul Sănătății, care este îndreptățit să propună astfel de măsuri. Am inițiat aceste discuții împreună cu Ministerul Sănătății, nu există încă o decizie”, a mai adăugat ministrul Cîmpeanu.