Sorin Cîmpeanu: Atâta vreme cât sunt permise foarte multe alte activități, nu cred că este bine să începem cu închiderea școlilor (VIDEO)

Sorin Cîmpeanu: Atâta vreme cât sunt permise foarte multe alte activități, nu cred că este bine să începem cu închiderea școlilor (VIDEO)
Foto: Inquam Photos / George Călin

Principiul conform căruia școlile se deschid primele și se închid ultimele a fost agreat de toată lumea, a subliniat Sorin Cîmpeanu, ministrul interimar al Educației, miercuri seară, pe B1 TV, la „Bună, România!” cu Radu Buzăianu și Răzvan Zamfir.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Ministrul interimar al Educației, pe B1 TV. Sorin Cîmpeanu: „Atâta vreme cât sunt permise multe, foarte multe alte activități, nu cred că este bine să începem cu închiderea școlilor”

„Principiul conform căruia școlile se închid ultimele și se deschid primele a fost agreat de toată lumea. Atâta vreme cât sunt permise multe, foarte multe alte activități, nu cred că este bine să începem cu închiderea școlilor. (…) Ordinul de ministru – ministrul Sănătății pentru asigurarea dreptului la sănătate, ministrul Educației pentru asigurarea dreptului la educație – este foarte clar, are două reguli generale aplicabile pentru toată lumea. Apare un caz de infectare într-o clasă, se suspendă prezența fizică în acea clasă. Apare un număr de peste 50% din numărul claselor cu suspendarea activității fizice, se suspendă activitatea în toată școala. Acestea sunt regulile generale, general aplicabile. Pe de altă parte, există două articole celebre deja (…) pe baza cărora se poate suspenda activitatea cu prezență fizică, se poate trece în online, și fără îndeplinirea acestor condiții, dar acest lucru este creat tocmai pentru a face diferența în funcție de situația reală din fiecare școală”, a spus oficialul.

El a vorbit și despre situația din Ilfov, unde Direcția de Sănătate Publică a început să trimită notificări școlilor pentru a trece la sistemul de predare online.

„Direcția de Sănătate Publică Ilfov, într-un mod cu totul și cu totul surprinzător, și-a depășit în mod clar atribuțiile legale. A reușit să încalce și Hotărârea CNSU nr. 76 și Ordinul comun 5538 Educație-Sănătate, a reușit să se substituie CJSU, ISJ și tuturor unităților de învățământ din județ. Mai mult decât atât, am impresia că a dorit să se substituie și Departamentului pentru Situații de Urgență, acesta fiind îndreptățit cu emiterea ordinelor de carantinare”, a adăugat ministrul Educației.

Ultima oră
18:01 - Florin Cîțu: PNL a făcut o concesie, PSD și USR au rămas pe poziții. E important ca românii să știe acest lucru, să vedem dacă aceste partide chiar vor să rezolve criza sau nu (VIDEO)
17:57 - Economist: Rata inflației ar putea crește la 10% în 2021. Perspective sumbre pentru 2022
17:51 - Premierul desemnat propune un armistițiu pe scena politică. Nicolae Ciucă: Este soluția pentru ieșirea din această criză / A doua încercare de formare a Guvernului se lovește de un blocaj sever
17:36 - Adriana Trandafir nu mai rezistă presiunii de la Asia Express. Concurenta nu se oprește din plâns
17:35 - Florin Cîțu: PSD și USR trebuie să facă și fapte / Un armistițiu nu se face între prieteni, ci între inamici. Dacă fiecare partid vrea să își vadă interesul electoral, nu vom ajunge la o concluzie (VIDEO)
17:24 - Mitică Dragomir, scandal în direct, cu un jurnalist: „Bă nenorocitule, bă nesimțitule!”
17:24 - UE sprijină Republica Moldova pentru a face față în problema aprovizionării cu gaze. Ursula von der Leyen: Experții noștri sunt pe teren pentru a ajuta la rezolvarea situației
17:24 - Florin Cîțu: Nicolae Ciucă a cerut PSD și USR un armistițiu politic. Partidele să susțină un guvern minoritar PNL – UDMR, pe termen limitat (VIDEO)
17:02 - Valeriu Gheorghiță anunță maraton de vaccinare la fiecare sfârşit de săptămână, în București, până la finele anului. Lista centrelor (VIDEO)
16:56 - Andreea Esca nu mai zâmbește. Ce o macină