Sorin Cîmpeanu: Școala nu te îmbolnăvește / Sunt foarte îngrijorat de această perspectivă antagonică dintre Educație și Sănătate. Ele nu sunt antagonice!

Sorin Cîmpeanu: Școala nu te îmbolnăvește / Sunt foarte îngrijorat de această perspectivă antagonică dintre Educație și Sănătate. Ele nu sunt antagonice!
Foto: gov.ro

Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației, a subliniat marți seară, din nou, că școala nu este un mediu de răspândire a infecției cu coronavirus. „Rata de infectare e mult sub media națională. Școala nu te îmbolnvește!”, a punctat Cîmpeanu. Acesta s-a arătat apoi îngrijorat de faptul că unele persoane, nu a dat nume, pun Educația și Sănătatea „pe poziții antagonice”.

Sorin Cîmpeanu: Școala nu te îmbolnăvește. Rata de infectare cu coronavirus în școli, mult sub media națională

„Datele pentru săptămâna 8 – 15 martie arată că în școli rata de infectare a fost jumătate față de perioada precedentă. Am avut un plus de 181 de infectări, față de 376 în perioada anterioară, în cazul elevilor, și puțin este 300 de infectări în rândul personalului, față de 545 în perioada anterioară”, a declarat Sorin Cîmpeanu, pentru Digi24.

Întrebat dacă nu e posibil ca rata de infectare să fi scăzut pur și simplu pentru că școlile s-au închis în mai multe locuri, ministrul a răspuns: „Nu sunt atât de multe locuri. În ultima săptemână s-au închis 216 clase din 136.000”.

„E o falsă percepție. În școli, rata de infectare e mult sub media națională. Școala nu te îmbolnăvește, școala, prin respectarea regulilor, te ajută să te protejezi. Sunt foarte îngrijorat de această perspectivă antagonică dintre Educație și Sănătate. Ele nu sunt antagonice, trebuie să înțelegem lucrăm ăsta!”, a continuat ministrul.

Întrebat cine anume are această perspectivă greșită, Cîmpeanu a răspuns: „Mi-e greu să definesc un grup țintă a celor care nu înțeleg, dar e de datoria mea să explic că beneficiile educației sunt mai mari decât riscurile. Riscurile nu pot fi eliminate, dar pot fi gestionate”.

Ministrul Educației a vorbit și despre evoluția campaniei de vaccinare anti-COVID-19: „Cifrele la zi cu privire la vaccinarea persoanelor din învățământ sunt 135.000, adică peste 38% din totalul personalului. E un element foarte important”.