Sorin Cîmpeanu: Vom debloca în scurt timp formularele prin care părinții își pot exprima intenția de vaccinare a elevilor. Nu îi vom dezavantaja în niciun fel pe cei care nu doresc sau pe indeciși (VIDEO)

Sorin Cîmpeanu: Vom debloca în scurt timp formularele prin care părinții își pot exprima intenția de vaccinare a elevilor. Nu îi vom dezavantaja în niciun fel pe cei care nu doresc sau pe indeciși (VIDEO)
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației, a precizat la „Special B1” cu Nadia Ciurlin că vor fi deblocate în scurt timp formularele prin care părinții își pot da acordul pentru vaccinarea elevilor, amintind că „nu există o obligativitate” în acest sens. În prezent, procedura trenează din cauză că școlile nu sunt autorizate să prelucreze date cu caracter personal în domeniul medical.

Sorin Cîmpeanu, pe B1 TV, precizări despre vaccinarea elevilor

„Am încercat tot posibilul și vom încerca în continuare cu multă perseverență să facem cunoscute informații reale despre riscurile și avantajele vaccinării. Plecăm de la premisa că riscul nu poate fi eliminat complet, dar beneficiile sunt mult mai mari decât posibilele dezavantaje. Vom continua această campanie de informare, vom susține și vom debloca în scurt timp acele formulare prin care părinții își pot manifesta intenția de vaccinare – nu există o obligativitate”, a declarat ministrul Educației, care a vorbit pe B1 TV și despre menținerea școlilor deschise, și despre testare.

Formularele vor ajuta autoritățile să vină în întâmpinarea celor care doresc să se vaccineze și care au acordul expres și informat al părinților, a explicat Sorin Cîmpeanu.

„Sunt formulare prin care părinții își pot – și nu sunt obligați – să își exprime răspunsul într-una din cele trei variante (de acord; nu sunt de acord; sunt indecis), dar aceste formulare cu privire la intenția de vaccinare ne vor ajuta să venim în întâmpinarea celor care doresc să se vaccineze și care au acordul expres și informat al părinților pentru ca împreună cu CNCAV și cu DSP să putem organiza echipe mobile de vaccinare în școli pentru a veni în sprijinul acelora care doresc să se vaccineze și își exprimă acordul. Nu punem în niciun fel în dezavantaj pe cei care nu doresc sau cei care sunt indeciși, dar vrem să venim în întâmpinarea dorinței celor care vor să se vaccineze”, a adăugat oficialul.

Ultima oră
23:58 - Guvernul se va reuni luni pentru a remedia situația școlilor private. Dan Vîlceanu: Se mai întâmplă asemenea lucruri. E fost o eroare, pur și simplu
23:43 - Gabriela Firea: PNL a pierdut alegerile, dar pune condiții. Noi nu suntem umbrela lor / Nu e adevărat că eu, Grindeanu și Tudose împingem PSD la guvernare (VIDEO)
23:21 - Anca Dragu: Întâlnirea de luni Ciucă – Cioloș nu e una de negociere. PNL şi PSD împing spre un cabinet minoritar. USR nu susține un astfel de guvern
22:52 - Loteria de Vaccinare, a patra extragere săptămânală. Care e numărul câștigător al marelui premiu de 100.000 de lei
22:35 - CSM: Noile restricţii anti-COVID nu se aplică instanţelor şi parchetelor
22:24 - Florin Roman (PNL): Am refuzat o eventuală intrare în Guvern acum a PSD / Sper ca la USR să nu găsim oameni care ne înjură toată ziua pe noi și pe președintele Iohannis sau care ne acuză că ne-am luat cu X sau cu Y (VIDEO)
21:54 - Accesul în sediile ANAF se va face doar cu certificat verde COVID, începând de luni
21:40 - Cristian Diaconescu (PMP), despre criza politică: Partidele stau cu ochii pe sondaje și sunt mai specialiste în ce trebuie să facă ceilalți (VIDEO)
21:17 - Protest în Capitală. Oamenii manifestează împotriva restricțiilor și vaccinării (VIDEO)
20:56 - Valeriu Gheorghiţă: Rata de acoperire vaccinală e de 40% la populaţia adultă. Până la sfârşitul anului, sperăm să atingem pragul de imunizare colectivă prin vaccinare