Sorin Grindeanu: E o ruşine pentru statul român că începe prima autostradă care traversează Carpaţii la mai bine de 15 ani de la intrarea în UE. Îmi asum acest lucru, că am avut diverse poziţii în aceşti ani

Sorin Grindeanu: E o ruşine pentru statul român că începe prima autostradă care traversează Carpaţii la mai bine de 15 ani de la intrarea în UE. Îmi asum acest lucru, că am avut diverse poziţii în aceşti ani
Foto: Inquam Photos / Sorin Grindeanu

Sorin Grindeanu (PSD), ministrul Transporturilor, a declarat că e o ruşine pentru statul român ca la mai bine de 15 ani de la intrarea în UE să înceapă lucrările la prima autostradă care traversează Carpaţii (autostrada Sibiu – Pitești). Grindeanu și-a recunoscut și propria vină, admițând că în ultimii ani a avut mai multe funcții în statul român, deci și responsabilitate.

Sorin Grindeanu, despre incompetența statului român în construirea de autostrăzi

,,Această chestiune legată de Sibiu-Piteşti, de exemplu, nu e una care să fi fost blocată doar în 2021, ci e o autostradă care e cerută de români de zeci de ani, să traversăm Carpaţii.

Iată că în câteva luni s-au semnat trei cele mai dificile loturi de autostradă din cele cinci, celelalte fiind deja semnate. (…)

Hai să luăm măcar anii de când am intrat în UE, în 2007. Vorbim de 15 ani. După 15 ani, să fii capabil tu, ca stat, diverse guverne, miniştri de toate culorile, după mai bine de 15 ani să fii în stare de abia atunci sau acum să scoţi la licitaţie, să se înceapă efectiv prima autostradă care traversează Carpaţii, e o ruşine pentru statul român.

Şi-mi asum acest lucru, că am avut diverse poziţii în aceşti ani, am fost premier şi ministru şi pe alt portofoliu, şi în administraţia locală”, a declarat Grindeanu, la Prima TV.

Ministrul a admis, totodată, că nu întotdeauna întârzierile de pe șantiere sunt din vina constructorilor: „De multe ori relaţionarea cu alte instituţii, cu alte primării, nu merge în ritmul pe care ţi l-ai propus”.

Cîmpeanu, întrebat cine a fost cel mai bun ministru al Educației: Niciunul

Sorin Grindeanu nu e primul ministru din actualul Cabinet care-și pune cenușă-n cap. Sâmbătă, Sorin Cîmpeanu (PNL), colegul lui de la Educație, a susținut că niciun ministru al Educației pe care l-a avut România în ultimii 30 de ani nu poate fi considerat „cel mai bun”.

„Am fost întrebat care cred eu că este cel mai bun ministru al Educaţiei din ultimii 30 de ani. Cu tristeţe v-o spun – niciunul. Începând cu mine, ministru care a avut un mandat din 2014 – 2015. Este simplu, este logic, dacă am fi fost buni nu am fi fost în această situaţie acum”, a declarat Cîmpeanu.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
21:44 - Radu Carp, după protestul de duminică: Toți pierdem din aceste secvențe penibile. Strategia lui George Simion, falimentară. AUR nu reușește să capteze curentul de nemulțumire din societate (VIDEO)
21:18 - Victor Ponta critică Guvernul și Comisia Europeană: „Nu aud nicio soluție. Prețurile sunt la fel de mari ca în țările care nu au deloc energie” / „Nu cred că ne atacă rușii. E doar o poveste”
20:57 - Polițiștii, atacați cu pietre și înjurați de familia unui tânăr acuzat că a condus fără permis, în Olt
20:38 - Miliardarul Ion Țiriac a trăit momente uluitoare: „Dormeam unul pe pat, unul sub pat”
20:14 - FRF condamnă incidentele tragice de la meciul din Indonezia: „Este o zi tristă pentru fotbalul mondial, dar una pe care nu trebuie să o uităm” (VIDEO)
19:54 - Cristina Ich și Alex Pițurcă s-au despărțit: „În sfârșit, sunt fericită” (FOTO)
19:32 - Șeful Pentagonului nu consideră iminentă o invazie a Chinei în Taiwan. Lloyd Austin: Bejingul vrea să stabilească un nou normal
19:08 - Jens Stoltenberg (NATO): Ucrainenii au fost capabili să ia orașul Liman, iar asta demonstrează că fac progrese și pot să respingă forțele ruse
18:42 - Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Bădic. Horoscopul chinezesc în Luna Câinelui sub element Metal Yang. Predicțiile pentru fiecare zodie (VIDEO)
18:02 - George Simion i-ar fi tăiat microfonul Dianei Șoșoacă la protestul din Piața Victoriei. Senatoarea s-a înfuriat: „Ăsta e Simion. Trădătorul. Și-a bătut joc de AUR. Rușine!” (GALERIE FOTO)