Sorin Grindeanu: Negocierile sunt aproape încheiate pe toate domeniile. Discuțiile pe Muncă încă nu sunt închise. PSD consideră că statul trebuie să ajute cetățeanul să traverseze o perioadă grea (VIDEO)

Sorin Grindeanu: Negocierile sunt aproape încheiate pe toate domeniile. Discuțiile pe Muncă încă nu sunt închise. PSD consideră că statul trebuie să ajute cetățeanul să traverseze o perioadă grea (VIDEO)
Foto: Facebook @ Sorin Grindeanu

Sorin Grindeanu, prim-vicepreședintele social-democraților, susține că PSD, PNL și UDMR aproape au încheiat negocierile pe toate capitolele din viitorul program de guvernare, dar încă mai discută aspecte ce țin de Muncă, cum sunt pensiile sau alocațiile.

Conferința de presă a venit la capătul Consiliului Național al PSD, care a decis în unanimitate să îl susțină pe Marcel Ciolacu pentru funcția de premier și să accepte sistemul prin rotație.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Sorin Grindeanu (PSD), despre negocierile pe viitorul program de guvernare

„Astăzi, la ora 16, așa cum știți, e o nouă întâlnire și eu sper, și nu doar eu, cred că deja ar fi cazul să ne apropiem de final, să închidem negocierile legate de programul de guvernare, să discutăm inclusiv acordul politic și să îl închidem, urmând să trecem la etapa cealaltă, de negociere politică între cele trei formațiuni parlamentare politice, plus grupul minorităților”, a declarat prim-vicepreședintele PSD.

Întrebat dacă s-a ajuns la un acord cu PNL pe procentul de majorare a alocațiilor și a pensiilor, el a precizat că discuțiile pe această zonă „încă nu sunt închise”.

„Încă nu sunt închise, așa cum știți, discuțiile pe capitolul Muncă, dar știți foarte bine că noi am spus aceste lucruri înainte de a avea măcar discuții că intrăm într-o posibilă coaliție. O să tot repet acest lucru, deși l-am mai spus, nivelul de trai al românilor în această perioadă a scăzut foarte mult și sunt toți indicatorii pe care dumneavoastră i-ați văzut. Există semne că în perioada următoare nivelul de trai va scădea și mai mult, dacă e să privim doar din perspectiva facturilor la energie. În viziunea noastră, într-un asemenea moment, statul trebuie să vină să ajute cetățeanul. Acesta este rolul pe care îl vedem noi al statului, ca într-o perioadă grea statul să vină să ajute cetățeanul să traverseze această perioadă și de aceea sunt puncte la care noi insistăm foarte mult și pe care le vom avea în viitorul program de guvernare, dar – și sunt sincer până la capăt – în acest moment discuțiile pe Muncă nu sunt închise, și știți acest lucru”, a adăugat Sorin Grindeanu.

Întrebat când ar trebui să se închidă negocierile, având în vedere criza sanitară din România, prim-vicepreședintele PSD a spus: „Cred că cu toții ne-am dori să treacă cât mai repede acest val 4. Da, cred că e cazul să se încheie, sunt de acord cu dumneavoastră (…). Nu există un termen-limită. În schimb, există altceva. Vorbim de cele mai mari partide din România, PSD și PNL, vorbim de viziuni diferite în modul de a administra România, și asta ține de doctrina fiecăruia din cele două partide. E normal în momentul în care faci o asemenea coaliție să existe în primul rând „ciocniri” din punct de vedere doctrinar și din perspectiva viziunii pe care o are fiecare partid în parte, dar pot să vă spun că în mare parte s-a ajuns la o negociere pe aproape toate domeniile aproape încheiată. Au rămas discuse capitolele pe care le știți (…). Sper ca toate aceste negocieri să se termine într-o formă sau alta cât mai repede”.

Urmăriți B1TV.ro și pe