UPDATE // Sorina Pintea revine în arestul Poliției Capitalei. Fostul ministru fusese dus la spital, acuzând stări de rău

UPDATE // Sorina Pintea revine în arestul Poliției Capitalei. Fostul ministru fusese dus la spital, acuzând stări de rău
foto: Inquam Photos / Octav Ganea

UPDATE // Sorina Pintea a părăsit Spitalul „Sfânta Maria” din București, luni, și se va întoarce în arestul Poliției Capitalei. Fostul ministru fusese consultat de medici, după ce a acuzat stări de rău.

Sorin Pintea, ministru al Sănătății în Guvernul Dăncilă, va fi luată din arestul preventiv și transferată la Spitalul „Sfânta Maria din Capitală”, unde activează medicul său curent, întrucât tabăra apărării susține că starea ei de sănătate s-a înrăutățit.

Potrivit B1 TV, inițial, duminică dimineață, un echipaj al ambulanței era chemat la centrul de detenție. Sorina Pintea a primit tratament la fața locului, iar specialiștii au considerat că nu este necesară internarea. Vestea vine în contextul în care, în noiembrie 2019, șefa Spitalului Județean de Urgență „Dr. Constantin Opriș” era diagnosticată cu o boală gravă autoimună. De atunci, ea a fost sub tratament cu cortizon și imunoglobuline.

Sorina Pintea a fost reținută de procurorii DNA, vineri noapte, după ce ar fi luat în calitatea sa de director al Spitalului Judeţean de Urgenţă „Dr. Constantin Opriş” din Baia Mare, o mită de circa 30.000 de euro.

Contractul din dosar se referă la achiziționarea echipamentelor sanitare specifice luptei cu coronavirusul. Sursele spun că ar fi fost prinsă în flagrant, iar Sorina Pintea va fi prezentată instanței cu propunere de arestare preventivă.

Sorina Pintea a devenit ministru al Sănătății în 29 ianuarie 2018, odată cu învestitura Guvernului Dăncilă, și a părăsit portofoliul la momentul 10 octombrie 2019, când cabinetul fostei lidere social-democrate era demis prin moțiune de cenzură.

Fostul ministru câștigase un mandat de senator la alegerile generale din 2016, când a candidat pe listele PSD. Cu toate acestea, în 4 februarie 2017, ea avea să își dea demisia, pentru că dorea să rămână în funcția de manager al Spitalului Judeţean de Urgenţă „Dr. Constantin Opriș” din Baia Mare.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Urmăriți B1TV.ro și pe