Stella Kyriakides a discutat cu Cseke Attila și a oferit sprijinul Comisiei Europene pentru sistemul sanitar românesc. Ministrul i-a spus că spitalele au probleme și în aprovizionarea cu medicamente

Stella Kyriakides a discutat cu Cseke Attila și a oferit sprijinul Comisiei Europene pentru sistemul sanitar românesc. Ministrul i-a spus că spitalele au probleme și în aprovizionarea cu medicamente
Stella Kyriakides, comisarul european pentru Sănătate și Siguranță Alimentară, și Cseke Attila, ministrul interimar al Sănătății. Foto: Facebook

Cseke Attila, ministrul interimar al Sănătății, a discutat la telefon joi după-amiază cu Stella Kyriakides, comisarul european pentru Sănătate și Siguranță Alimentară, care a oferit sprijinul Comisiei Europene pentru sistemul sanitar românesc, potrivit comunicatului transmis de Ministerul Sănătății.

Discuție Stella Kyriakides – Cseke Attila. Comisia Europeană, gata să sprijine sistemul sanitar românesc

„În această după-amiază, ministrul interimar al Sănătății, Cseke Attila a avut o convorbire telefonică cu Stella Kyriakides, comisarul european pentru Sănătate și Siguranță Alimentară. Cei doi oficiali au discutat subiecte de interes pentru consolidarea răspunsului și rezilienței UE la criza sanitară determinată de pandemia COVID-19. Stella Kyriakides, comisarul european pentru Sănătate și Siguranță Alimentară a oferit sprijinul Comisiei Europene pentru sistemul sanitar românesc”, a precizat Ministerul Sănătății.

Cseke Attila a informat-o pe Stella Kyriakides atât despre actualul context epidemiologic din țară, cât și despre problemele existente în aprovizionarea cu medicamente și în creșterea capacității de Terapie Intensivă.

„Ministrul interimar al Sănătății, Cseke Attila a informat comisarul european despre situația epidemiologică la nivel național, dar și despre problemele existente în aprovizionarea cu medicamente a spitalelor și în creșterea capacității necesare asigurării asistenței medicale în secțiile ATI pentru pacienții cu SARS-Cov-2. Ministrul interimar al Sănătății a mulțumit înaltului oficial pentru colaborarea constantă și pentru sprijinul acordat”, a mai menționat Ministerul Sănătății.

România a înregistrat joi aproape 16.400 de cazuri noi de infectare cu coronavirus. La prânz, în secțiile de Terapie Intensivă erau 1.727 de pacienți cu COVID-19 și, potrivit autorităților, pentru acești bolnavi nu mai erau paturi ATI libere la nivel național, „altele decât cele rezervate special pentru persoane cu anumite condiții medicale care sunt și confirmate cu SARS-COV-2”.