Strategia Naţională de Ordine şi Siguranţă Publică pentru perioada 2015-2020, aprobată de Guvern: Terorismul și traficul de droguri, printre infracțiunile de impact major asupra ordinii publice şi siguranţei cetăţeanului

Strategia Naţională de Ordine şi Siguranţă Publică pentru perioada 2015-2020, aprobată de Guvern: Terorismul și traficul de droguri, printre infracțiunile de impact major asupra ordinii publice şi siguranţei cetăţeanului
Foto: tirgumureseanul.ro

Guvernul a aprobat, miercuri, Strategia Naţională de Ordine şi Siguranţă Publică pentru perioada 2015-2020.

Terorismul, consumul şi traficul de droguri, traficul de fiinţe umane, migraţia ilegală, contrabanda, frauda şi evaziunea fiscală sunt infracţiunile cu impact major asupra ordinii şi siguranţei cetăţeanului, se arată în documentul citat de Mediafax.

Strategia Naţională de Ordine şi Siguranţă Publică vizează eficientizarea sistemului de ordine şi siguranţă publică printr-o abordare proactivă, orientată către nevoile de securitate ale cetăţeanului, precum şi asigurarea, la nivel naţional, a unui mediu caracterizat prin ordine, libertate şi justiţie.

Strategia are în vedere şase obiective generale: prevenirea şi combaterea criminalităţii organizate, transfrontaliere şi a terorismului, prevenirea şi combaterea macrocriminalităţii, în special a criminalităţii economico-financiare şi a corupţiei, creşterea gradului de siguranţă şi protecţie a cetăţeanului, creşterea nivelului de securitate a persoanelor fizice şi juridice, precum şi a entităţilor statului în spaţiul cibernetic, consolidarea frontierei de stat şi gestionarea problematicii migraţiei ilegale, azilului şi a integrării străinilor, precum şi dezvoltarea capacităţii administrative şi operaţionale a structurilor cu atribuţii în domeniul ordinii şi siguranţei publice.

Strategia identifică în contextul dinamicii accentuate a lumii globale, o serie de riscuri şi vulnerabilităţi atât la nivelul Uniunii Europene în ansamblu, cât şi la nivel naţional.

Ultima oră
00:20 - Explicații oficiale pe subiectul „gen” în loc de „sex” în cartea electronică de identitate. Ce spun reprezentanții Ministerului de Interne (VIDEO)
23:55 - Medicul Cristian Oancea: Comunicarea cu privire la imunizarea împotriva COVID-19, mai importantă ca restricțiile pentru persoanele nevaccinate (VIDEO)
23:49 - RISE Project: Autoritatea Electorală Permanentă, instituția care organizează și supraveghează procesul electoral, capturată de o grupare consolidată după o tentativă de omor
23:32 - Beatrice Mahler, despre persoanele care refuză imunizarea: Teama de vaccin și efectele secundare este mai mare ca teama de boală (VIDEO)
23:17 - Ioana Constantin (PMP): Cioloș are probleme serioase cu memoria politică. Certa UDMR că nu vor alegeri locale în două tururi, ca și când în 2016 n-a scos chiar el, noaptea ca hoții, acest lucru din programul de guvernare
22:54 - Grav accident rutier în Teleorman. Opt persoane au fost rănite și alte două au decedat. Planul roșu de intervenție, activat
22:52 - Sorin Cîmpeanu a explicat de ce a renunțat la modificările vizând CNATDCU / Despre acuzația că plagiatorii ar fi fost favorizați: „Faptul că aceste acuze devin virale nu înseamnă că ele capătă și valoare de adevăr” (VIDEO)
22:34 - Grindină și furtuni puternice în Galați și în Brăila. Zeci de copaci au distrus autoturisme, vântul a smuls acoperișul unui bloc și l-a aruncat pe o mașină
22:16 - Sorin Cîmpeanu, despre schimbările în structura anului școlar: Voi susține nevoia de extindere a perioadei de cursuri (VIDEO)
21:58 - Dezastru la Titularizare. Sorin Cîmpeanu: Am avut 34.000 de candidați, doar 11.000 au luat peste 7. Au fost 15 note de 1. Avem probleme și cu profesorii corectori – 97% din note au fost schimbate după contestații (VIDEO)