Suspiciuni de furt de curent la hanul ce a aparținut unui vicepreședinte PNL Buzău. Vasile Dobre e în prezent director chiar la Electrica

Suspiciuni de furt de curent la hanul ce a aparținut unui vicepreședinte PNL Buzău. Vasile Dobre e în prezent director chiar la Electrica
Foto: pnlbuzau.ro

Un control efectuat în vară de electricienii de la Distribuție Energie Electrică România – Sucursala Buzău a scos la iveală probleme la contorul instalat la Hanul lu Conașu, o pensiune-restaurant din Tăbărăștii Noi, cunoscută în zonă ca aparținând lui Vasile Dobre, vicepreședintele PNL Buzău. Dobre este acum angajat chiar la Electrica Furnizare, fiind director la CRC Buzău.

Un specialist consultat de G4Media susține că sigur e vorba de furt de curent, date fiind constatările echipei care a fost la fața locului. În schimb, politicianul insistă că e doar o lucrare făcută neglijent, o eroare tehnică prin care s-a ocolit contorul, și că, oricum, el nu mai e administrator al hanului.

Suspiciuni de furt de curent la un han ce a aparținut unui lider PNL Buzău

Într-un raport semnat de președintele CASR Buzău se precizează că e necesară o comisie „pentru identificarea persoanei care a realizat / modificat conexiunile la bornele contorului, dacă a fost o eroare de montaj sau conexiunea inversată la bornele contorului a fost realizată cu intenție / în mod voit”.

Un electrician citat de G4Media, care a analizat constatările echipei care a făcut verificarea, susține că formularea extrem de tehnică din raport e un alt fel de a spune că s-a furat curent: „Oamenii au folosit un limbaj tehnic, așa cum se procedează în astfel de situații. Nu au vrut să spună clar că e furt de curent, dar popular spus, cine a lucrat acolo a vrut să ocolească contorul. O lucrare poate fi realizată de orice firmă, dar sigiliile sunt montate doar de cei de la IRES, iar în cazul prezentat de dumneavoastră chiar asta se vede: contorul a fost ocolit și s-au montat sigilii false pentru o aparentă legalitate”.

Ce spune Vasile Dobre despre acuzația privind furtul de curent

Liberalul susține că el nu mai e administrator la han de anul trecut și că nu e vorba de furt de curent, ci de o eroare tehnică: „Eu nu mai sunt în această societate din aprilie, mai, 2021. Puteți verifica și dumneavoastră la Registrul Comerțului. Eu nu mai sunt în această societate. Doi la mână, acolo e vorba de chestiuni tehnice, există niște procese verbale de analiză, de re-analiză de la distribuitor, în care se specifică foarte clar că e vorba de un montaj greșit”.

Numai că pe mai multe site-uri de promovare a anunțurilor de cazare, la Hanul lui Conașu apare în continuare numărul de telefon al politicianului.

Dobre a negat categoric că ar fi vorba de furt de curent: „Nu, nu, nu. Există o căsuță care e ”ixată”, ”există probe care să conducă a concluzia existenței unui consum de energie electrică neînregistrat nu se datorează acțiunii utilizatorului”. Nu sunt probleme la aparatul de măsură, nu sunt probleme la sigilii, nu sunt probleme la nimic. Dacă exista o intervenție din exterior, se vedea și se constata. E vorba de un montaj greșit. Se face o fișă de calcul unde… Există o acțiune în instanță…”.

Urmăriți B1TV.ro și pe