Szilágyi Zsolt (PPMT): ”UDMR s-a pesedizat, susţine un guvern plin de gafe, care a divizat România mai mult ca oricând”

Szilágyi Zsolt (PPMT): ''UDMR s-a pesedizat, susţine un guvern plin de gafe, care a divizat România mai mult ca oricând''
Foto: Erdélyi Magyar Néppárt

Preşedintele Partidului Popular Maghiar din Transilvania (PPMT), Szilágyi Zsolt, a acuzat UDMR că s-a pesedizat și că susține un guvern plin de gafe, cu o politică vădit antimaghiară și care a divizat România. Szilágyi susține că România e membru UE, e membru NATO, preia curând oficial președinția Consiliului UE și, cu toate acestea, trece printr-o criză fără precedent. Iar vina o poartă doar Guvernul, care „a reuşit să divizeze ţara mai mult ca oricând”.

„Nu poţi fi mândru de Guvernul care conduce România. Suntem fără buget, zguduiţi de scandaluri de corupţie, ne ruşinăm pentru gafele lor”, a declarat președintele PPMT, citat de Adevărul.

În acest context, el nu-și poate explica apropierea UDMR de actuala putere politică: ”Această colaborare este veche, încă din anii 90, de pe vremea când PSD era condus de Viorel Hrebenciuc, şi protocoalele dintre cele două formaţiuni au tot fost reînnoite. Noi am cerut să se facă publice în întregime, să putem vedea dacă sunt doar în interesul unor grupuri, sau al întregii comunităţi maghiare. Pentru că nu pare să se fi schimbat în bine ceva”.

Colaborarea UDMR – PSD e cu atât mai ciudată, spune el, cu cât Guvernul PSD a dovedit că este unul vădit antimaghiar: ”Aici mă refer la declaraţiile fostului premier Tudose, la situaţia facultăţii de farmacie în limba maghiară din Târgu-Mureş, la refuzul de a restitui, chiar şi acum, după aproape 30 ani, imobilele bisericeşti, la nerespectarea unor drepturi elementare”.