Tăriceanu, reacţie la decizia CCR în cazul Şova: Senatul nu ia o decizie până nu apare motivarea CCR în Monitorul Oficial

Tăriceanu, reacţie la decizia CCR în cazul Şova: Senatul nu ia o decizie până nu apare motivarea CCR în Monitorul Oficial

Călin Popescu Tăriceanu reacţionează la decizia Curţii Constituţionale prin care hotărârea de respingere a solicitării DNA de arestare a lui Dan Şova a fost declarată neconstituţională. Acesta afirmă că Senatul se va conforma, însă doar după publicarea motivării în Monitorul Oficial.

„Indiferent care este decizia CCR, Senatul se va conforma şi va pune în aplicare decizia. Până la publicarea motivării, nu vă pot face niciun alt comentariu. Numai atunci vom lua act la nivelul Biroului Permanent de motivarea CCR şi vom proceda conform regulamentului: vom analiza motivarea, vom sesiza comisia juridică şi vom pune în aplicare decizia. Până la publicare în Monitorul Oficial, orice comentariu e neavenit. Orice speculaţie o consider neavenită în ceea ce mă priveşte, până la publicarea în Monitorul Oficial”, a declarat Tăriceanu.

Curtea Constituțională a decis că hotărârea în cazul senatorului PSD Dan Șova este neconstituțională. Astfel, CCR spune că hotărârea pe care Senatul a luat-o în cazul Șova este în baza unui regulament neconstituțional, pentru că nu a fost întrunit numărul necesar de voturi.

Președintele CCR, Augustin Zegrean, a declarat că nu va da nicio indincație, pentru că „știe Senatul ce trebuie făcut”. (Detalii AICI)

Tăriceanu, prima reacţie la decizia CCR în cazul Şova