Teodor Atanasiu: DNA nu mi-a arătat niciun fel de probă împotriva mea. Încearcă doar să îmi distrugă imaginea

Teodor Atanasiu: DNA nu mi-a arătat niciun fel de probă împotriva mea. Încearcă doar să îmi distrugă imaginea

Președintele PNL Alba, Teodor Atanasiu, a declarat vineri, cu privire la dosarul în care este anchetat de DNA, că nu i s-au adus niciun fel de probe, iar de diversele comunicate ale DNA a aflat din presă, lui nefiindu-i aduse la cunoștință.

„Surpriza mea cea mare a fost că, deși i-am zis doamnei procuror că nu am nimic de ascuns și sunt dispus să colaborez și să îi dau ce declarație dorește dânsa, nu mi s-a adus la cunoștință niciun fel de probă în ce privește acuzarea. Cu stupoare, după ce m-am întors acasă, văd plină presa de tot felul de comunicate ale DNA, care mie nu mi-au fost aduse la cunoștință, și prin care ei sugerează diverse probe,” a explicat acesta.

Teodor Atanasiu consideră, de aceea, că acțiunile DNA nu reprezintă altceva decât o tentativă de a îi distruge imaginea publică.

De asemenea, acesta s-a declarat mirat de învinuirile care îi sunt aduse, conform cărora ar fi „colaborat cu un grup de interlopi din România ca să deturnez voința electoratului care îl iubește pe Traian Băsescu și să îi facem să voteze împotriva acestuia” și ar fi dat bani „nu șiu cui, nu mi s-a spus cui, și mijloace de transport ca să deturnăm aceastăvoința de iubire față de Traian Băsescu.”

„Cooperez și sunt dispus să cooperez cu organele statului, dar le cer și lor să se comporte legal, să respecte prezumția mea de nevinovătie și să continuăm discuțuiile pe baza probelor, în cadrul anchetelor, nu în public,” a mai afirmat președintele PNL Alba.

În plus, acesta s-a declarat nevinovat și a adăugat că este mai puțin interesat de faptul că este anchetat de DNA Cluj, deși își desfăsoară activitatea la Alba Iulia, și de întrebările legate de faptul că Direcția Națională Anticorupție anchetează referendumul.

Teodor Atanasiu este urmărit penal de către DNA pentru infracțiuni comise la referendumul de demitere a lui Traian Băsescu. Acesta și-ar fi folosit influența pentru a obține foloase electorale partidului său, ar fi promis, oferit sau dat abni, bunuri sau alte foloase pentru a determina alegătorii să voteze și s-ar fi asociat cu alte persoane pentru săvârșirea de infracțiuni. În același dosar, este urmărit de DNA și Dumitru Samson, fiul vitreg al ministrului Apărării, Corneliu Dobrițoiu.

Vezi AICI mai multe despre acuzațiile aduse lui Atanasiu și Samson

Declarații Teodor Atanasiu, cu privire la ancheta DNA împotriva lui

Embed: " />