Traian Băsescu, despre aderarea României la zona euro și spațiul Schengen: Cine nu aleargă după mai multă integrare în UE, va pierde (VIDEO)

Traian Băsescu, despre aderarea României la zona euro și spațiul Schengen: Cine nu aleargă după mai multă integrare în UE, va pierde (VIDEO)
Foto: B1 TV

Traian Băsescu a declarat sâmbătă, la Colegiului Naţional PMP, că în timp ce unii lideri europeni cer implicarea statelor în problema refugiaților, tot ei sunt cei care spun că România și Bulgaria nu pot intra în spațiul Schengen.

„Nu poți să spui că avem nevoie de mai multă Europă, dar să spui România și Bulgaria >. Iar intern a apărut un moment de slăbiciune, deși România îndeplinește toate criteriile de intrat în zona euro, mai puțin un criteriu – competivitatea unor partide din sectorul de stat. Am văzut o declarație cum că 2019 n-ar fi potrivit pentru intrarea în zona euro. Cine nu aleargă după mai multă integrare în UE, va pierde”, a explicat fostul președinte.

Băsescu a mai spus că intregrarea în zona euro și aderarea României la spațiul Schengen sunt lucruri prioritare.

„Dacă pentru Schengen avem o problemă politică, pentru zona euro nu avem o problemă economică. Suntem o țară stabilă. Nu avem decât să lucrăm acolo unde sunt probleme”, a mai adăugat acesta.

Europa a fost lovită de 2 evenimente care i-au afectat coeziunea: criza economică și a zonei euro și criza imigranților, iar Europa ar putea fi lovită și de o criză a securității, a apreciat Băsescu.

Traian Băsescu, despre aderarea României la zona euro și spațiul Schengen: Cine nu aleargă după mai multă integrare în UE, va pierde

Ultima oră
08:16 - Alina Șerban (ANM): Disconfort termic deosebit de accentuat în sudul și sud-estul României, cu valori spre 41 de grade în Muntenia. În restul țării, vorbim de o scădere semnificativă a temperaturilor (VIDEO)
07:43 - Incendiile de vegetație au provocat noi evacuări de turiști în Turcia. Grecia, Italia și Bosnia s-au confruntat și ele cu flăcări violente, iar valul de căldură continuă (VIDEO)
07:15 - Furtunile au făcut ravagii în țară. Maramureș, printre cele mai afectate județe (VIDEO)
23:56 - O sportivă din echipa olimpică a Belarusului a refuzat să se urce în avion și a rămas pe aeroportul din Tokyo, unde fusese dusă împotriva voinței sale
23:22 - Bătaie între un grup de turiști și salvamari, în Eforie Nord. Trei persoane au ajuns la spital în urma conflictului, iar patru turiști au fost duși la audieri (VIDEO)
23:08 - Cinci adolescenți s-au înecat în râul Siret. Victimele aveau între 14 și 18 ani (VIDEO)
22:45 - Virgil Guran: Dacă rectificarea bugetară nu va fi făcută pentru toată lumea, e foarte grav / Funcțiile politice trebuie să treacă prin forul de conducere din partid (VIDEO)
22:14 - Igor Grosu, după discuția cu Ludovic Orban: „Am fost asigurat că România este gata să intensifice semnificativ susținerea Republicii Moldova cu proiecte importante”
21:56 - Un adolescent de 15 ani s-a înecat în râul Suceava, pe raza localității Milișăuți
21:35 - Trei cutremure duminică în Vaslui. Unul dintre seisme, produs în jurul orei 21, a avut o magnitudine de 4,1