Traian Băsescu: În cinci ani nu vom mai avea atentate pe teritoriul UE. Fostul președinte este invitatul lui Dan Andronic în emisiunea "Lumini și umbre", difuzată sâmbătă, de la ora 21.00 (VIDEO)

Traian Băsescu: În cinci ani nu vom mai avea atentate pe teritoriul UE. Fostul președinte este invitatul lui Dan Andronic în emisiunea "Lumini și umbre", difuzată sâmbătă, de la ora 21.00 (VIDEO)
Foto: Captură video

Mai sunt terorişti care au intrat în Europa odată cu valul de imigranţi, avertizează fostul sef de stat, Traian Băsescu. Acesta consideră că procesul de islamizare al Europei va continua şi în anii următori. Cât priveşte conflictul din Siria, Băsescu e de părere că singura soluţie de pacificare a acestei ţări este folosirea propriei sale armate.

Fostul preşedinte este în această seară invitatul emisiunii „Lumini și Umbre”, iar atentatele de la Paris, amenințările la adresa U.E. și poziția pe care ar trebui să o adopte România reprezintă temele principale de discuție.

Interviul intergral îl puteti urmări în exclusivitate în emisiunea de la ora 21.00.

„Nu sunt unul dintre cei care spun că năvălesc mii de teroriști odata cu migrantii. Nu! Ca dovada, în atacul de la Paris au fost identificati doi: unul cert si unul probabil, care au venit in lunile septembrie -octombrie. Acestia au fost utilizati, dar în mod cert mai sunt multi altii. Gândesc eu că în 5 ani se vor găsi soluțiile de punere sub control și nu vom mai avea atentate pe teritoriul UE”, a declarat fostul șef al statului.

Iar procesul de islamizare al Europei va continua, avertizează fostul şef de stat. Ce soluţii propune Traian Băsescu.

„UE trebuie să renunțe la discursul corect politic si sa puna pe primul plan securitatea cetățenilor și creștinismul. Problema este dacă avem acum curaj să spunem deschis ce fel de Europă vrem din punct de vedere cultural peste 30 de ani: o Europă islamizată sau o Europă creștină”.

În ceea ce-l priveşte pe preşedintele Siriei, Bashar al -Assad, Traian Băsescu anunţă că a transmis un mesaj, pe vremea când era în funcţie, liderilor occidentali.

„Vă asigur că le-am transmis aliaților noștri și din Nato și din Consiliul European când eram încă în funcție. Am spus: singura soluție să pacificăm Siria este să folosim armata siriană. Occidentul nu a vrut din motive politice ca nu vor sa asigure mentinerea la putere a lui Bashar al-assad. Si eu sunt de acord că Bashar al-Assad este un dictator. Eu am fost cel care a transmis mesajul de la Bashar al-Assad: propunerea mea este hai să lichidăm Statul Islamic, să pacificăm Siria – sigur, aici intra în pachet și lichidarea propriei lui opoziții”, a explicat Băsescu.

Traian Băsescu: În cinci ani nu vom mai avea atentate pe teritoriul UE. Fostul președinte este invitatul lui Dan Andronic în emisiunea „Lumini și umbre”, difuzată sâmbătă, de la ora 21.00

#DIRECT_ONE_k06bdg#

Urmăriți B1TV.ro și pe