Traian Băsescu: Intuiesc rezultatul alegerilor, șansele mele sunt minime. Nu mai am șansa votului pe om din 2000, acum bucureștenii vor mai multă politică

Traian Băsescu: Intuiesc rezultatul alegerilor, șansele mele sunt minime. Nu mai am șansa votului pe om din 2000, acum bucureștenii vor mai multă politică
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Traian Băsescu, candidatul PMP la Primăria Capitalei, susține că intuiește care va fi rezultatul alegerilor de duminică. „Șansele mele sunt minime”, a afirmat fostul președinte și primar general, care a explicat că „acum bucureștenii vor mai multă politică, e polarizare pe votul politic”.

Întrebat într-un interviu pentru Sportmedia.ro de ce riscă, intrând în cursă, să-și distrugă statutul de politician neînvins la bătăliile electorale uninominale la care a luat parte, Traian Băsescu a răspuns: „Foarte mulți m-au întrebat asta. Nu e un risc,știu care e rezultatul alegerilor, îl intuiesc, pentru că nu mai am șansa votului pe om din 2000.Acum bucureștenii vor mai multă politică, e polarizare pe votul politic. Decișansele mele sunt minime. Dar pot să câștig respect prezentându-mă ca un profesionist”.

Despre rezultatul efectiv al scrutinului de duminică, eurodeputatul a afirmat: „Nu vreau să-l spun eu, dar plecați de la premisa că declarația publică este că voi câștiga (râde- n.red.).De ce risc să-mi stric aura de invincibilitate? Pentru că nu am prețuit-o atât de mult”.

„Cred că vor afla și liberalii, și USR cât sunt de importante. Dar alternativa la ceea ce ne-au oferit ei era ca PMP să nu-și pună candidat sau să-și pună un iepure. Nu poți să te dezonorezi într-o asemenea măsură. Asta au vrut ei să fie osatura candidaturilor dreptei? Ne-am conformat.Mi-ar fi fost mai rușine să împing partidul într-un non combat decât să pierd eventual competiția pentru Primărie”, a mai adăugat Traian Băsescu.