Traian Băsescu, la mitingul PDL: „Au fost condamnați Iacubov, Vîntu, Năstase și mulți alții urmează. Acest lucru îi înspăimântă”

Traian Băsescu, la mitingul PDL: „Au fost condamnați Iacubov, Vîntu, Năstase și mulți alții urmează. Acest lucru îi înspăimântă”

Președintele suspendat Traian Băsescu a participat joi la mitingul PDL din Piața Revoluției din București, unde a îndemnat din nou electoratul să nu se prezinte la referendumul de duminică.

Acesta a spus că procedura de suspendare a sa a fost declanșată ca urmare a condamnării mai multor oameni politici, lucru care „îi înspăimântă” pe cei din actuala putere.

„Ca și în 2007, au votat pentru suspendarea președintelui care refuza cârdașia cu pușcăriabilii, cu o clasa politică ce crede că ea este deasupra legii. În 2007, suspendarea a intervenit după 2 evenimente: condamnarea comunismului și momentul în care am arătat public o scrisoare prin care primul ministru în funcție îmi cerea să intervin la Parchetul General în favoarea unui prieten al său. Din acel momemnt, procedura de suspendare s-a declanșat pentru că încălcase ceea ce oamenii poltici credeau că este ceva ce le aparține: dreptul de a nu ajunge în fața justiției. Acum lucrurile nu diferă foarte mult. A fost condamnat Iacubov, Vîntu, fostu ministru al agriculturii Mureșan, Adrian Năstase și mulții alții urmează. Acest lucru îi înspăimântă
, a spus Băsescu.

Președintele a mai spus că Ponta și Antonescu luptă pentru a avea controlul asupra României, în care să aibă control asupra tuturor instituțiilor cheie.

„Ei nu au vrut să nu fie Băsescu președinte, au vrut doar funcția de președinte ca să poată numi conducătorii justiției, la Parchet, la DNA, la ÎCCJ, acolo unde ajung oamenii politici. Niciodată nu o să fac această lege a tăcerii să funcționeze în România atât timp cât voi fi președintele acestei țări. Pot să creadă că apăr un scaun, dar am 8 ani de mandat și oricând un președinte care a stat 8 ani în fruntea unui stat poate să spună „ajunge”, dar la acest referendum nu discutăm despre scaunul lui Băsescu, ci despre România. Pe 29 avem de apărat România, valorile pe care această țară a început să le dobândească după ce a intrat în UE. Crin luptă pentru pușcăriabili. Noi luptăm pentru o Românie europeană. Antonescu, Ponta, Voiculescu luptă pentru o Românie care să fie a lor și nu a Europei. Eu voi, oamenii de bună credință luptăm pentru o Românie în care instituțiile statului să fie independente de politic. Ei luptă pentru subordonarea instituțiilor, asta ne deosebește. Vor să desființeze instituțiile care luptă împotriva corupției. Ăștia sunt oamenii care astăzi dețin puterea în România, care au toate ușile Europei închise. Noi nu vrem o Românie izolată în interiorul UE, de aceea trebuie să le spunem, prin atitudine, pe 29, că a venit timpul să plece urgent din politica românească. Noi nu vom merge să le validăm lovitura de stat din perioada 3-6 iulie”, a mai spus Băsescu.

Băsescu participă la mitingul PDL

Embed: " />

Așa cum anunțase anterior, el a spus că trebuie să se prezinte la vot, fiind șeful statului, însă românii trebuie să respingă „lovitura de stat” pregătită de Ponta, Antonescu și Voiculescu.

„Acești oameni încearcă să-și pună pavăză în fața loviturii de stat votul poprului român. Așa cum au mințit când erau în opoziție, acum încearcă să atragă poporul în poziția de a le apăra nelegiurile. De aceea, îndemnul meu este nu mergeți să le votați referndumul celor 256 de parlamentari care vor să ascundă lovitura de stat sub votul democratic al românilor. Ziua de 29 e fundamentală pentru a demonstra Europei că românii sunt  deasupra claselor poltiice, pot respinge ce au comandat Ponta și Antonescu să se întâmple, pe 6, în Parlament. Este esențial ca Ponta și Antonescu să părăsească funcțiile după 29 iulie”, a mai spus Băsescu.

Am conștiința împăcată. Am făcut tot ce a ținut de mine pentru modernizarea statului român. Dacă a fi să plec, plec împăcat. Dacă va fi să rămân, mergem mai departe împreună”, a conchis președintele suspendat.

Băsescu, la mitingul PDL: Nu mergeți la referendum

Embed: " />
Ultima oră
21:09 - Bogdan Aurescu, discuție cu omologul israelian despre incidentul din strâmtoarea Hormuz, soldat cu moartea unui român și a unui britanic. MAE: Partea română e în contact inclusiv cu SUA și Marea Britanie
20:43 - Olimpiu Moruțan ar fi ajuns la un acord de principiu cu Galatasaray. Ce spune Gigi Becali despre transfer: „Eu am cerut 10 milioane”
20:25 - PMP: Miniștrii USR nu au dreptul să închidă subiectul CFR. Dorim clarificarea situației de la CFR, care pare a avea conotații penale, și solicităm demiterea celor responsabili de haosul creat pe calea ferată
20:01 - Horoscop 360 de grade cu Alina Bădic, săptămâna 1 – 7 august 2021. Putem începe lucruri de mare anvergură pentru noi și putem elimina tot ceea ce ne deranjează în mod agresiv (VIDEO)
19:10 - Alexandru Rafila îndeamnă la vaccinare: O să avem un val 4 în septembrie-octombrie. Dacă se îmbolnăvesc persoane vulnerabile, situația va pune la încercare sistemul de sănătate (VIDEO)
18:43 - Alexandru Rafila: Dacă nu se schimbă nimic în campania de vaccinare, nu există mari speranțe. Ajutăm cu toții, dar mi se pare puțin deplasat să spui ca prim-ministru că nu știi ce să faci (VIDEO)
18:17 - Peste 5 milioane de persoane vaccinate cu cel puțin o doză în România. CNCAV: Vaccinarea, cea mai la îndemână soluție împotriva COVID-19
17:32 - Belinda Bencic din Elveția a câștigat medalia de aur la tenis feminin, la Jocurile Olimpice de la Tokyo 2020
17:03 - Ludovic Orban, despre alegerile din PNL: Cine are covingerea că poate câștiga nu clamează victoria de dimineață până seara. Victoria se va obține pe 25 septembrie
16:45 - Florin Cîțu, către liberalii tulceni: Ați scos din Parlamentul României un om care făcea mult rău, un senator din Tulcea. Ați salvat România de un spion rus