Traian Băsescu, la "Ultimul Cuvânt", la trei ani de la Referendum – Emisiune completă (VIDEO)

Traian Băsescu, la "Ultimul Cuvânt", la trei ani de la Referendum - Emisiune completă (VIDEO)

Fostul preşedinte Traian Băsescu a fost invitat, miercuri seară, într-o ediţie specială a emisiunii „Ultimul Cuvânt”, moderată de Cătălin Striblea şi Ion Cristoiu şi difuzată în exclusivitate de B1 TV.

În timpul emisiunii, fostul şef al statului a făcut o serie de dezvăluiri importante, între care faptul că Dan Mihalache, consilierul președintelui Iohannis, a mințit când a spus că nu există Intranet. Băsescu a mai explicat că nu există postul de șef al Administrației. (Detalii AICI)

Totodată, Traian Băsescu a dezvăluit că va publica o carte de memorii în primăvara anului viitor, în care va fi 100%, chiar dacă unii se vor supăra. (Detalii AICI)

Legat de suspendarea sa din anul 2012, Băsescu a afirmat că Antonescu a fost mult mai agresiv decât Ponta, iar în ceea ce privește demisia lui Antonescu, fostul președinte a spus că acesta a fost „un joc de poker din care nu s-a mai putut opri”. (Detalii AICI)

Întrebat de ce a participat Victor Ponta la alegerile prezidențiale, Băsescu a spus că acesta a participat de prost, a intrat erodat, în vreme ce Klaus Iohannis a venit ca floarea de colț din Munții Sibiului. (Detalii AICI)

În timpul emisiunii, Traian Băsescu a vorbit și despre acuzațiile de fraudă ce au fost vehiculate imediat după încheierea alegerilor din 2009, spunând că atunci mașinăria de furt PSD a funcționat. (Detalii AICI)

Despre măsurile de austeritate din 2010, fostul șef statului a precizat că a preferat soluția tăierii salariilor pentru că știa să o cuantifice imediat, în vreme ce creșterea cotei unice, de la 16 la 22%, nu știa ce o să aducă. (Detalii AICI)

Referitor la  condamnarea lui Dragnea în dosarul referendumului, Băsescu a spus că dacă cineva ar fi trebuit condamnat în cazul referendumului, acela era sigur cel care a băgat voturi false în urne. (Detalii AICI)

Totodată, Băsescu a spus și că a fost de acord cu întoarcerea Codului Fiscal, dar că Iohannis ar fi trebuit să cheme Guvernul la discuții. (Detalii AICI)

Fostul șef al statului a mai precizat, în cadrul emisiunii, că guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, „a sărit calul la Codul Fiscal”, pentru că Banca Națională nu este instituția care îl consiliează pe președinte. (Detalii AICI)

Ultimul cuvânt (Traian Băsescu) – emisiune completă

Urmăriți B1TV.ro și pe