Traian Băsescu, mesaj către alegători: Să meargă la vot, indiferent unde s-ar afla, în ţară sau în străinătate. Se trece într-o altă etapă (VIDEO)

Traian Băsescu, mesaj către alegători: Să meargă la vot, indiferent unde s-ar afla, în ţară sau în străinătate. Se trece într-o altă etapă (VIDEO)
Foto: presidency.ro

Președintele Traian Băsescu a i-a rugat, vineri seară, în cadrul unei conferințe de presă, la Palatul Cotroceni, pe românii din străinătate să meargă la vot pentru a-și alege președintele.

”Peste câteva ore se încheie campania pe care și eu am urmărit-o ca cea mai mare parte a românilor cu foarte mult interes. La mine a existat un interes suplimentar pentru că după 10 ani voi preda ștafeta funcției de președinte”, a declarat președintele.

”Primul meu mesaj către români este să meargă la vot indiferent unde s-ar afla, românii trebuie să meargă la vot. Știu foparte bine în România votul nu e obligatoriu. În acest moment se trece într-o altă etapă și ar fi rău pentru viitorul țării dacă românii indiferent unde s-ar afla și indiferent cât de greu le-ar fi nu ar face efortul ca mâine să meargă la vot”, a copntinuat Băsescu.

”O mențiune specială fac pentru cei 3,5 milioane români din străinătate. Ei au mai avut o importanță capitală în continuare proceselor de modernizare a țării în 2009. Ca om care a simțit solidaritatea românilor din străinătate îi rog în mod special să meargă la vot. Știu că e un efort suplimebntar pentru ei pentru că secțiile de votare sunt la distanțe mari. Le cer cheltuieli mai mari decât pentru românii din țară care au secțiile de votare aproape dar îi rog să înțeleagă că e esențial să se prezinte la vot să își aleagă președintele”, a subliniat șeful statului.

”Nu le spun româniloe cum să voteze, dar îi rog să își exercite dreptul constituțional de a vota, oricât de greu le-ar fi”, a mai spus Traian Băsescu.

„Fac apel la români, la toți cei băsiști, să vină duminică la vot și să nu își lase țara pe mâna unor demagogi care au în spate hoarde de coruoți pe care trebuie să îi servească”, a încheiat președintele.

Traian Băsescu: Toți românii să iasă la vot

Urmăriți B1TV.ro și pe