Traian Băsescu: Sunt disponibil să îi ofer lui Nicușor Dan o oră în care să învețe câte ceva despre București (VIDEO)

Traian Băsescu: Sunt disponibil să îi ofer lui Nicușor Dan o oră în care să învețe câte ceva despre București (VIDEO)

Traian Băsescu, candidatul PMP la Primăria Capitalei, a reacționat după ce Nicușor Dan a sugerat, tot în direct pe B1 TV, că nu ar accepta o dezbatere în trei, ci numai una cu Gabriela Firea. „Știe foarte bine că pentru o dezbatere cu mine trebuie să știe carte”, a spus fostul președinte și primar general al Bucureștiului, marți seară, la „Dosar de politician” cu Silviu Mănăstire.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

„Nicușor Dan știe foarte bine că pentru o dezbatere cu mine trebuie să știe carte. Or, singura lui preocupare este de inspector în construcții, dar și pe alea le mai dă în gard, că pierde procese, mai trebuie să și plătească. Mă rog, e treaba lui. Eu, în orice caz, sunt disponibil să îi ofer o oră în care să învețe câte ceva despre București”, a declarat Traian Băsescu.

Întrebat ce ar trebui să învețe Nicușor Dan, Traian Băsescu a răspuns: „Din ce are de făcut în continuare, pentru că Bucureștiul este într-o mare dramă. Eu am început pe principiul creșterii calității vieții în București niște programe – că a fost program de transport, că lumea știe linia 41, dar în timpul meu a scăpat de 80 de kilometri de linie dublă, în care dimineața dădea tramvaiul deșteptarea, că era din cupoane de linie. Acum e linie sudată, nu se mai aude tramvaiul. Contorizarea, nu îi mai fură nimeni la factură. Pasajul acesta, până la urmă am obținut votul să se construiască Pasajul Basarab. Nu mai vorbim de schimbarea fundațiilor, probabil nu vă aduceți aminte că pe Magheru și pe Calea Victoriei erau niște șanțuri așa lăsate de autobuze în asfalt. A trebuit să schimb fundațiile, pentru că aveam fundații făcute pentru autobuzul de 10 tone, iar acum autobuzele au 40 de tone. Am cu ce discuta cu Nicușor Dan, cred că nici nu știe că trebuiau automatizate și punctele termice. S-au făcut, să n-aibă nicio grijă, în mandatul meu. Problema e că nu s-a continuat”.

Ce declarase Nicușor Dan

În prima parte a emisiunii „Dosar de politician”, candidatul independent susținut de PNL și USR-PLUS la Primăria Capitalei a fost întrebat de Silviu Mănăstire dacă ar accepta o dezbatere în trei, la care să ia parte atât primarul general Gabriela Firea, cât și Traian Băsescu. „Lupta asta este între Gabriela Firea și mine, asta este tot”, a răspuns Nicușor Dan.

„Din momentul în care am avut și susținerea USR-PLUS, și a PNL, eu n-am fost în niciun sondaj sub 40%. Acel 25% era fie că eram susținut doar de PNL, fie că eram susținut doar de Alianța USR-PLUS. În al doilea rând, lupta asta este între Gabriela Firea și mine, asta este tot. Gabriela Firea e susținută de un partid care are undeva la 30% în București, grație și favorabilității unor primari de sector”, a afirmat Nicușor Dan.