Tudor Chirilă: Te rog eu, ieși la vot! / Politicienii nu sunt toți la fel. Asta spun doar cei care au creat mafia politică ce a pus stăpânire pe România (VIDEO)

Tudor Chirilă: Te rog eu, ieși la vot! / Politicienii nu sunt toți la fel. Asta spun doar cei care au creat mafia politică ce a pus stăpânire pe România (VIDEO)
Captură Video - Tudor Chirilă / Facebook

Tudor Chirilă a lansat miercuri un mesaj mobilizator, explicându-le tinerilor de ce trebuie să iasă la vot. Artistul s-a referit în special la situația din București, dar vorbele lui se aplică în egală măsură și celorlalte orașe. Chirilă a afirmat că tinerii nu prea sunt interesați de politică și nici nu merg la vot, asta pentru că în școală nu au fost învățați ce înseamnă să fii cetățean. El a subliniat că dacă acum tinerilor nu le pasă cum arată orașul lor, mai târziu se vor izbi de toate probleme și neajunsurile și vor regreta că au fost dezinteresați. Poate vor emigra în alte țări, iar acolo vor înțelege că acele locuri arată altfel tocmai pentru că oamenilor le-a păsat și au votat. Tudor Chirilă a mai spus că politicienii care au jefuit și sărăcit România de 30 de ani acreditează ideea că toți politicienii sunt la fel, tocmai pentru a-i descuraja pe tineri să meargă la vot, iar ei să-și păstreze funcțiile cu ajutorul celor care se lasă păcăliți cu micile pomeni electorale. În fapt, politicienii nu sunt toți la fel, căci oamenii nu sunt toți la fel.

Tudor Chirilă le explică tinerilor de ce e important să meargă la vot

„Ce se întâmplă în București ne influențează viața fără să simțim. Ajungem să intrăm în viața reală, aia de după facultate, și să avem de-a face cu toate problemele pe care tinerețea noastră le-a neglijat și care acum ne lovesc frontal. Când ești tânăr nu te gândești că o să conteze toate problemele nerezolvate. Te vei lovi de trafic, de birocrație, o să-ți fie greu să-ți faci o casă, că o să stai doi ani după autorizații, pentru că Primăriile nu funcționează sau pentru că nu cunoști tu drumul șpăgii. N-o să găseşti o şcoală bună chiar în cartierul tău, iar dacă ajungi într-un spital de stat trebuie să te gândeşti dacă n-o să pleci de acolo cu bacterii. Căruciorul copilului tău se va lovi de toate maşinile care ocupă trotuarul, iar autorităţile vor fi plictisite de problema ta. Poluarea va începe să te afecteze direct Te vor trata mereu ca pe un străin. O să plăteşti taxe şi o să te enervezi pentru că nu vei primi nimic de ele.Apoi o să pleci din ţară ca să găseşti fericirea în alte locuri mai bune, unde ghici? Oamenii votează! Votul este o chestiune democratică”, a afirmat Tudor Chirilă, într-un mesaj video postat pe Facebook.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Artistul a mai spus că tinerii sunt deconectați de viața politică și nu votează, pentru că la școală nu sunt învățați ce înseamnă să fii cetățean.

„Primarul Bucureștiului trebuie decis mai ales de tineri, pentru că orașul ăsta va fi al lor și pentru că ei au dreptul al alt oraș. Numai că mersul la vot este descurajat, pentru că politicienilor le convine să scoată la vot doar pe cei care pot fi manipulați”, a mai precizat artistul.

Tudor Chirilă: Politicienii NU sunt toți la fel. Acreditează ideea asta doar cei care de 30 de ani au reușit să creeze o mafie politică și administrativă, care a pus stăpânire pe România

Tudor Chirilă a remarcat apoi că această campanie electorală a fost una murdară, cu atacuri la persoană și un limbaj suburban. El a mai afirmat că se încearcă acreditarea ideii, tocmai pentru a descuraja mersul la vot, că toți politicienii sunt la fel de corupți și nepăsători.

„Dar nu sunt toți la fel, pentru că oamenii nu sunt toți la fel și mciile diferențe fac diferența. Unii fură mai mult, alții mai puțin, unii riscă mai mult, alții sunt gata să arunce țara în aer pentru interesul lor, alții riscă mai puțin. Unii mai fură, dar și construiesc, iar unii chiar nu fură!”, a continuat actorul.

Chirilă a explicat și cine anume sunt cei care acreditează ideea că toți politicienii sunt la fel: „Cei care de 30 de ani au reușit să creeze o mafie politică și administrativă, care a pus stăpânire pe România, cei care sunt indestructibili, legați între ei de un singur interes – banul public, care poate fi băgat mai ușor în buzunar”.

Cântărețul a insistat că doar votul este cel care îți dă șansa de a avea un oraș mai bun. El a repetat apoi că tinerii care nu vor merge la vot vor ajunge să plece în orașe din alte țări, care arată mai bine, iar atunci își vor da seama că acele locuri altfel tocmai pentru că cetățenilor le-a păsat și… au mers la vot.

Chirilă a mai precizat că nu e greu să-ți dai seama cu cine ar trebui să votezi. Pur și simplu trebuie să te uiți în jur și să analizezi dacă-ți place ce vezi. Mai trebuie să cauți pe net niște informații despre candidați, despre acrivitatea lor și partidele din care provin. „Nu e complicat!”.

„Te rog eu, ieși la vot, că un oraș nu se construiește doar cu speranță!”, a mai spus Tudor Chirilă.