Noi informații despre cum a obținut UDMR mii de voturi în localități FĂRĂ cetățeni maghiari

Noi informații despre cum a obținut UDMR mii de voturi în localități FĂRĂ cetățeni maghiari
Foto: Kelemen Hunor (sursă foto: Facebook / Kelemen Hunor)

UDMR a obţinut voturi în toate localităţile din Apuseni unde nu există deloc comunitate maghiară, precum şi în sate din Teleorman sau din Moldova, precizeazăG4media, care citează publicația ungară Magyar Hang.

UDMR areuşit să treacă pragul europarlamentarelor după ce ar fi primit ajutor masiv din partea PSD. Astfel, UDMR a obținut mii de voturi în localități fără niciun locuitor maghiar, şi fără organizaţii ale acestui partid, precum întoate localităţile din Apuseni,în localități din Moldova și din sudul țării sau în comunele moților din județul Albă. În județul Albă, PNL fiind marele câştigător al alegerilor europarlamentare.

Localităţifără comunități maghiare în care UDMR a obţinut voturi, potrivit Adevărul.ro:

  • A obţinut câte 1 vot în localităţile Avram Iancu, Sohodol, Râmeţ şi Vadu Moţilor
  • A obţinut 3 voturi în localitatea Vidră
  • A obţinut 5 voturi în localitatea Bucium
  • A obţinut 10 voturi în localitatea Scărişoara
  • A obţinut 19 voturi în localitatea Câmpeni

Potrivit publicației ungare Magyar Hang, citată de G4media, UDMR a fost reprezentată inclusiv în satele din Teleorman de către oameni apropiați ai PSD.

Magyar Hang citează o sursă anonimă care spune cum a obținut UDMR voturi în satele din Constanța: ”Am observat 38 de secții de vot din județul Constanța. A fost ciudat că UDMR a putut lua voturi peste tot, chiar și în sate mici precum Vadu, Fântânele, Tariverde, Coslugea, unde nu există nici cetățeni de etnie maghiară, nici organizații ale UDMR. După câteva întrebări, s-a dovedit că delegații UDMR din secții erau de fapt membri PSD de încredere”.

Autorul articolului din Magyar Hang arată că a verificat informațiile, care s-au dovedit reale: UDMR a luat voturi în toate aceste localități. Iar delegatul UDMR în aceste secții ar fi fost Nicolae Ionică.

„În fiecare secție au existat unul, două sau trei voturi pentru UDMR, chiar și în localități din Moldova și sudul țării unde nu există practic comunitate maghiară. ”Imaginați-vă cum arată lucrurile: din sătucele de romi până în orașe, din blocurile de apartamente până în cele mai mici cătune, peste tot 2-3 oameni și-au amintit să voteze laleaua (simbolul electoral al UDMR – n.red.), mai scrie Magyar Hand.