UDMR acuză Executivul că a început demiterea reprezentaților Uniunii din structurile de guvernare, după votul de la moțiunea de cenzură. Guvernul: E vorba despre o schimbare pe funcție în cadrul aceleiași instituții

UDMR acuză Executivul că a început demiterea reprezentaților Uniunii din structurile de guvernare, după votul de la moțiunea de cenzură. Guvernul: E vorba despre o schimbare pe funcție în cadrul aceleiași instituții

Acuzaţii dure ale UDMR la adresa Guvernului. Executivul a trecut la sancţionarea Uniunii, după votul dat de UDMR la moţiunea de cenzură, s-a plâns unul dintre liderii formaţiunii, informează B1 TV.

Kovács Péter acuză Guvernul că a început demiterea reprezentanţilor UDMR din funcțiile avute în structurile de guvernare şi a dat exemplul secretarului de stat, care ar fi fost demisă din funcția de șef a Departamentului pentru Relații Interetnice. Afirmaţiile sunt nefondate, a venit replica Guvernului.

„Afirmațiile conform cărora Secretarul de stat, Laczikó Enikő, a fost demisă din funcția de șef a Departamentului pentru Relații Interetnice sunt false. Nu este vorba de demitere, ci de o schimbare pe funcție în cadrul aceleiași instituții. Laczikó Enikő a fost numită vicepreședinte al Departamentului pentru Relații Interetnice. În funcția de președinte al Departamentului pentru
Relații Interetnice a fost numit Amet Aledin, fost membru al Parlamentului României, din partea Uniunii Democrate a Tătarilor Turco-Musulmani”, arată Guvernul României.

Reacţia Executivului vine după ce unul dintre liderii UDMR a acuzat Givernul că sancţionează formaţiunea, după votul de la moţiunea de cenzură.

„UDMR a votat împotriva Guvernului, iar la scurt timp a început demiterea reprezentanților Uniunii din funcțiile de conducere ocupate în structurile de guvernare. Secretarul de stat, Laczikó Enikő, a fost demisă din funcția de șef a Departamentului pentru Relații Interetnice, deși politicienii UDMR s-au aflat la conducerea acestei instituții indiferent dacă formațiunea noastră s-a aflat la guvernare sau în opoziție”, s-a plâns preşedintele executiv al UDMR, Kovacs Peter, potrivit Mediafax.

UDMR îi cere preşedintelui Klaus Iohannis să iniţieze semnarea de către partidele politice a unui acord interetnic pentru ca reprezentarea minorităților să nu mai depindă de schimbările politice din plan intern.