UDMR lasă alegătorii să voteze după propriile convingeri. Kelemen: Iohannis, o atitudine arogantă. Ponta, un partener de încredere, dar nu putem fi alături de Vadim Tudor

UDMR lasă alegătorii să voteze după propriile convingeri. Kelemen: Iohannis, o atitudine arogantă. Ponta, un partener de încredere, dar nu putem fi alături de Vadim Tudor

Liderul UDMR, Kelemen Hunor, a anunțat joi, că formațiunea sa a decis să nu facă nicio recomandare electoratului în privința susținerii vreunui candidat în turul al doilea al alegerilor prezidențiale. UDMR își va lăsa astfel alegătorii să voteze conform propriilor convingeri.

”Am adoptat azi la reuniune, cu majoritatea voturilor, să recomandăm alegătorilor să voteze conform propriilor convingeri. Suntem convinși că avem un electorat matur care să voteze astfel încât intersele comunității maghiare să nu fie lezate”, a fostul candidat la alegerile prezidențiale.

Totodată, Kelemen a vorbit și despre cei doi candidați care se vor înfrunta în turul al doilea, spunând că, pe de o parte, UDMR nu poate sprijini candidatul ACL care nu a ajutat în niciun fel comunitatea maghiară, dar că, pe de altă parte, Victor Ponta s-a dovedit a fi în ultimii ani un partener de încedere pentru UDMR.

”După primul tur, candidatul opoziției a refuzat să inițieze orice fel de discuție. A avut o atitudine arogantă. În perioada campaniei, Klaus Iohannis a făcut afirmații negative la adresa comunității maghiare. În ultimii doi ani Victor Ponta s-a dovedit, în relația cu UDMR, un partener corect și de încredere. El a militat pentru participarea formațiunii noastre la guvernare.”, a spus Keleme Hunor.

În același timp, liderul UDMR a declarat susținerea partidului său pentru Călin Popescu Tăriceanu în funcția de premier, în eventualitatea în care Victor Ponta va deveni președintele României.

”Noi considerăm o decizie bună ca domnul Tăriceanu să fie premier după alegeri, dacă ele vor fi câștigate de Victor Ponta. Tăriceanu ar reprezenta o guvernare echilibrată”, a spus el.

Kelemen a adăugat și că UDMR nu poate colabora sub nicio formă cu Corneliu Vadim Tudor, care a anunțat recent că îl va susține pe Victor Ponta în turul al doilea al alegerilor. ”Credem că nu putem să fim alături de Vadim nici măcar pentru o oră, nici măcar pentru zece zile. Vadim reprezintă toate principiile împotriva cărora noi am luptat în ultimii 20 de ani – naționalismul extremist și ura față de maghiari.”, a mai declarat liderul UDMR.

UDMR lasă alegătorii să voteze după propriile convingeri

Ultima oră
15:41 - Florin Cîțu, neintimidat de susținătorii lui Orban: De luni vom fi cu toţii o echipă. Vor fi de partea mea (VIDEO)
15:26 - 493 de unități administrative din România, în scenariul roșu. Lista localităților în care rata de infectare depășește 3 la mia de locuitori
14:47 - Orban, către liberali: Nu-mi aduc aminte ca Florin Cîțu să fi consultat un for al PNL înainte de deciziile ce au dus la criză şi retragerea USR PLUS. Dacă ei nu mai vin în coaliție, cu cine facem majoritate parlamentară?
14:38 - Ludovic Orban: Un lider al PNL trebuie să fie carismatic și să aibă forța și inteligența de a duce PNL la victorie. Am câștigat această competiție
14:32 - Directive date din taberele Cîțu și Orban, ca delegații la congres să-și dovedească votul. „Toți trebuie să deschidă perdelele la cabine” (FOTO)
14:20 - Mihai Bendeac, mână spartă. Plăteşte personal, cu 10.000 euro, concurenţii de la iUmor, de la Antena 1
14:11 - Ludovic Orban: Nu avem un premier și un Guvern cu care să ne putem mândri. Niciodată nu a existat un premier cu cotă de încredere atât de joasă (VIDEO)
14:04 - Dan Vîlceanu, către Ludovic Orban: În Parlament aţi fost alături de cei care au vrut să dea jos Guvernul. Aţi ridicat un zid în PNL şi acum vă cer să îl dărâmaţi (VIDEO)
13:40 - Peste 7,600 de noi infectări cu COVID-19 la nivel național și 264 de copii, spitalizați. Doar 3 paturi ATI, libere în București
13:34 - Rareș Bogdan, mesaj pentru susținătorii lui Orban: Nu puteți să rechiziţionaţi o sală. Nu stigați „demisia”, pentru că e guvernul nostru. Noi nu suntem PSD-isti