UDMR propune ca alocaţiile pentru copii să fie diferenţiate în funcţie de veniturile familiilor

UDMR propune ca alocaţiile pentru copii să fie diferenţiate în funcţie de veniturile familiilor
Foto: Guvernul României / Facebook

Vicepremierul Kelemen Hunor, liderul UDMR, a declarat, luni, că a propus partenerilor din coaliția de guvernare ca alocațiile pentru copii să fie diferențiate în funcție de veniturile familiilor.

„Am vorbit de alocaţii pentru copii, rămâne varianta Senatului. Asta înseamnă că creşterea de 20% se va operaţionaliza începând cu 1 ianuarie. Noi am propus o schimbare de filosofie pentru alocaţiile copiilor, să legăm de venituri şi să fie deductibilă din impozitul după venit. Deci, este o schimbare propusă, pe care o vom discuta în acest an, în aşa fel încât să încercăm să introducem începând din anul 2023”, a declarat Kelemen Hunor, citat de Agerpres.

La rândul său, vicepremierul Dan Barna, colider USR-PLUS, a declarat că varianta propusă de UDMR va fi analizată: „Subiectul nu a fost detaliat foarte mult în această şedinţă. (…) Am zis că vom discuta pe o astfel de formulă, nu s-a înaintat mai mult, analizăm şi o astfel de variantă”.

Alocațiile pentru copii ar urma să fie majorate de la 1 ianuarie 2022

Pe 7 iunie, Ludovic Orban, președintele PNL, a declarat că următoarea majorare a alocațiilor pentru copii va avea loc pe 1 ianuarie 2022: „Sigur, coaliția își menține angajamentul de a realiza dublarea alocațiilor conform legii. Am stabilit (în coaliție) să crească alocațiile.

Următoarea creștere va fi de la 1 ianuarie 2022, cum e amendamentul la legea de adoptarea a Ordonaței care a trecut de Senat și e în dezbaterea Camerei Deputaților. E un amendament depus la Senat și va fi adoptat și de Cameră”.

Și Raluca Turcan, ministrul liberal al Muncii, a vorbit despre majorarea alocațiilor. Ea a precizat că „sunt copii în România care nici măcar nu miros alocaţiile pe care statul le dă pentru că părinţii sau aparţinătorii le cheltuie pe altceva”.

„Alocaţiile trebuie majorate şi le vom majora. Va exista un calendar clar, nu doar de dublare, ci de creştere constantă a acestor alocaţii, dar prioritatea noastră acum este ca orice majorare de alocaţii să fie completată şi de alte servicii care sprijină şi copiii şi familiile să iasă din sărăcie”, a mai afirmat Turcan.

Ultima oră
10:15 - O familie de români a plecat în Grecia cu un Tico, fără roată de rezervă. Decizia a stârnit furia șoferilor: „Nu vreți sa știți ce a fost in mesageria mea”
10:01 - România condamnă cu fermitate atacul deliberat asupra vasului „Mercer Street” și își rezervă dreptul de a acționa în consecință. Ambasadorul Iranului, convocat de urgență la MAE
09:56 - Fost ministru al apărării din Republica Moldova, arestat pentru 30 de zile: Alexandru Pînzari e suspectat că ar fi comis infracțiuni ca șef al Inspectoratului General de Poliție
09:49 - O nouă multinațională vine în România. Compania a început deja să recruteze masiv
09:29 - Incendiu puternic la o hală de producție a polistirenului din Dâmbovița. A fost emisă avertizare Ro-Alert
09:29 - Trendul de creștere continuă: Prețul spot al energiei electrice din România a atins un nou maxim istoric în iulie 2021
09:03 - Valeriu Gheorghiță: „Vaccinarea reduce de 25 de ori riscul să ajung la spital în cazul în care mă îmbolnăvesc cu varianta Delta”
08:41 - Companiile din România preferă împrumuturile externe. Un stoc ridicat de datorie către creditori externi poate deveni o problemă în vremuri de criză, avertizează BNR
08:35 - Despărțire surpriză în lumea mondenă: Cristian Boureanu și Laura Dincă și-au spus adio după aproape șapte ani de relație
08:18 - Ce se va întâmpla cu atleta din Belarus, forțată să părăsească Jocurile Olimpice. Anunțul făccut de autoritățile japoneze