UDMR, reacție după dialogul cu Dacian Cioloș și Florin Cîțu: „Soluția e la premierul desemnat” (VIDEO)

UDMR, reacție după dialogul cu Dacian Cioloș și Florin Cîțu: „Soluția e la premierul desemnat (VIDEO)
Foto: Guvernul României / Facebook

Kelemen Hunor a oferit prima reacție, după dialogul din Modrogan, cu Dacian Cioloș și Florin Cîțu, în vederea formării unui nou guvern.

Liderul maghiarilor din UDMR a lăsat de înțeles că Cioloș trebuie să se înțeleagă cu PSD și AUR înainte, cei alături de care a votat moțiunea de cenzură, pentru formarea noului executiv.

„Criza guvernamentală a fost creată de o majoritate de 281 de voturi. Fiind într-un guvern interimar, încercăm să găsim soluții, inclusiv pentru bolnavii din spitale și prețurile care cresc în fiecare zi. Soluția este în mâna premierului desemnat.

Nu pot nici eu, nici Florin Cîțu să coagulăm o majoritate pentru că nu avem mandat pentru acest lucru. Singurul care are mandat este președintele USR”, a declarat politicianul UDMR.

Reacția UDMR, după dialogul inițiat de către Dacian Cioloș

Hunor nu a vrut să ofere prea multe informații din cadrul scurtei întâlniri, din care Cioloș a plecat supărat.

„(…) Să refacem coaliția (n.r. – ne-a propus Dacian Cioloș). Vă explică domnul Cioloș, eu spun care-s preocupările noastre și dacă putem să-i ajutăm pe colegi să depășească această fază, a lipsei de încredere”, a mai precizat Hunor.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Ultima oră
18:20 - CNCAV: 150.639 de persoane vaccinate anti-COVID în ultima zi. 111.033 au primit prima doză
18:15 - Mirel Joacă-Bine, ucis în timpul unui jaf în Italia. Românul devenit celebru pentru numele său a fost împușcat mortal de proprietarul magazinului pe care îl jefuia
18:05 - Andreea Marin, criticată de Cătălin Botezatu: „Trebuie să fie atentă la cine îi face ținuta”
18:01 - Florin Cîțu: PNL a făcut o concesie, PSD și USR au rămas pe poziții. E important ca românii să știe acest lucru, să vedem dacă aceste partide chiar vor să rezolve criza sau nu (VIDEO)
17:57 - Economist: Rata inflației ar putea crește la 10% în 2021. Perspective sumbre pentru 2022
17:51 - Premierul desemnat propune un armistițiu pe scena politică. Nicolae Ciucă: Este soluția pentru ieșirea din această criză / A doua încercare de formare a Guvernului se lovește de un blocaj sever
17:36 - Adriana Trandafir nu mai rezistă presiunii de la Asia Express. Concurenta nu se oprește din plâns
17:35 - Florin Cîțu: PSD și USR trebuie să facă și fapte / Un armistițiu nu se face între prieteni, ci între inamici. Dacă fiecare partid vrea să își vadă interesul electoral, nu vom ajunge la o concluzie (VIDEO)
17:24 - Mitică Dragomir, scandal în direct, cu un jurnalist: „Bă nenorocitule, bă nesimțitule!”
17:24 - UE sprijină Republica Moldova pentru a face față în problema aprovizionării cu gaze. Ursula von der Leyen: Experții noștri sunt pe teren pentru a ajuta la rezolvarea situației