Udrea, Cernea și Paleologu NU vor face parte din noul Parlament: Niciun candidat independent nu a reușit să obțină un loc în Legislativ 

Udrea, Cernea și Paleologu NU vor face parte din noul Parlament: Niciun candidat independent nu a reușit să obțină un loc în Legislativ 

Niciun candidat independent de la alegerile parlamentare nu a reușit să obțină un loc în noul legislativ, după scrutinul de pe 11 decembrie.

Elena Udrea, Theodor Paleologu și Remus Cernea nu vor face parte din noul Parlament, potrivit rezultatelor parțiale, potrivit DC News.

Elena Udrea a obținut 3.154de voturi din cele 25.000 necesare pentru a câștiga un loc de deputat.

Remus Cernea și-a recunoscut înfrângerea, printr-un mesaj postat pe Facebook.

”Ar fi fost nevoie de un procentaj de 3,45% adică de 24958 de voturi la o participare de 723424 de persoane. Datele pe care le-am primit variază de la aproximativ 1% până spre 2% din voturi în fiecare secție. Așadar media va fi, probabil undeva în jurul a 1,5% din voturile necesare ceea ce înseamnă că voi obține probabil între 8000 și 12.000 de voturi. Insuficient pentru a reuși să îmi reînnoiesc mandatul.

Drumul meu în politica din România se oprește, cel puțin pentru moment, aici. Voi continua să îmi susțin valorile și cauzele dar într-un alt context. Dacă mi se va cere să revin în politică, dacă va exista o susținere din partea cetățenilor pentru acest lucru și dacă voi simți că, la un moment dat, va exista o cale pentru a-mi servi în continuare țara ca om politic, o voi face cu aceeași determinare și dedicație”, a scris Cernea pe Facebook.

Top candidați independenți la Camera Deputatilor:

1 Theodor Paleologu 8.130
2. Dinu Gheorghe, Constanta 4.459
3. Remus Cernea 4.174
4. Dinu Danut, Arges 3.470
5. Elena Udrea 3.154