Un apropiat al lui Voronin, din nou în România, înaintea referendumului. Rusia și sistemul energetic, posibilă legătură cu suspendarea lui Băsescu

Un apropiat al lui Voronin, din nou în România, înaintea referendumului. Rusia și sistemul energetic, posibilă legătură cu suspendarea lui Băsescu

Suspendarea președintelui Traian Băsescu poate avea și alte substraturi în afară de cel politic, invocat de liderii USL, care consideră că acesta nu a cârmuit cum se cuvine țara în perioadă de criză. Astfel, Robert Turcescu a prezentat joi în cadrul emisiunii „Sub semnul întrebării”, difuzată de B1 TV, un document care scoate la iveală unele informații importante , care ar putea avea legătură cu suspendarea șefului statului.

Acesta are legătură cu prezența unui om de afaceri rus Alexander Kondyakov și înainte de referendumul de demitere a președintelui din 2007, și înainte de referendumul care va avea loc anul acesta.

„Este interesant dacă a fost vreo vizită a unui domn foarte important, Kondyakov, cu vreo două-trei zile înainte de votul de suspendare dat de Parlament. Poate politicienii cu care s-a întâlnit pot spune mai multe”, declara Traian Băsescu în 4 mai 2007, după prima suspendare, într-un interviu pentru România Liberă.

Potrivit documentului prezentat de Turcescu, Alexander Kondyakov, în 2007 director executiv al Novocom, un centru de analiză politică din Moscova care le asigura consultanță în domeniul informațiilor guvernului rus și președintelui Putin, a revenit în România, înainte de suspendarea lui Traian Băsescu. Kondyakov a fost şi consilierul ex-preşedintelui moldovean Vladimir Voronin.

Kondyakov ar fi revenit în România între 25 mai-25 iunie întrucât este implicat în compania UNIO SA, cu sediul în Satu Mare, un producător important de echipament industrial, cu contracte de furnizare de echipament cu societăţile CNH Petroşani, SNLO Târgu Jiu, Complexul Energetic Rovinari, Complexul Energetic Turceni sau Hidroelectrica.

Rusia, implicată în suspendarea președintelui Băsescu?

Embed: " />