Un senator ar fi adormit în timpul unei ședințe parlamentare. Mircea Dăneasă (AUR) susține că nu dormea: „Asta activează ceea ce în sanscrită se numește «vishuddha chakra». Poeții o folosesc pentru inspirație”

Un senator ar fi adormit în timpul unei ședințe parlamentare. Mircea Dăneasă (AUR) susține că nu dormea: „Asta activează ceea ce în sanscrită se numește «vishuddha chakra». Poeții o folosesc pentru inspirație”
foto: ȘtiriSuceava.net

Mircea Dăneasă, senator AUR de Suceava, ar fi fost surprins dormind în Parlament. O imagine publicată de presa locală îl aratăcu ochii închiși și bărbia în piept în timpul unei ședințe parlamentare. Demnitarul susține însă că nu dormea, ci se afla într-o poziție care îi stimula inspirația.

Un senator ar fi adormit în timpul unei ședințe parlamentare. Mircea Dăneasă (AUR) susține că nu dormea

Poza a fost publicată de ȘtiriSuceava.net, care notează că Mircea Dăneasă este sculptor și totodată unul dintre primii practicanți de yoga în România, fiind elevul lui Mario Vasilescu. Fotografia îl arată cu ochii închiși, iar masca de protecție îi căzuse.

Contactat de reporterul „Adevărul”, senatorul Mircea Dăneasă susține că nu dormea, ci se afla într-o poziție care „înseamnă presiune pe stern” și care „activează ceea ce în sanscrită se numește«vishuddha chakra»”. Poeții, spune demnitarul, „o folosesc pentru inspirație, când vor să scrie”.

„Acolo este Camera Deputaţilor. Eu eram lângă un deputat AUR şi poziţia aia înseamnă presiune pe stern. Asta activează ceea ce în sanscrită se numeşte «vishuddha chakra». Asta activează conexiunile mintale speciale. Poeţii o folosesc pentru inspiraţie, când vor să scrie. Contextul: eram în Camera Deputaţilor, cu o seară înainte de ultima zi parlamentară, când s-au votat comisiile de interpelare a miniştrilor. Şedinţa s-a terminat pe la două noaptea. Grupul parlamentar de deputaţi AUR a părăsit sala în semn de protest, era noapte târziu. La noi, la Senat, se terminase activitatea şi noi nu am protestat, am stat până la sfârşit. M-am dus apoi în Camera Deputaţilor să văd care este atmosfera. Ca să îmi dau seama pe cont propriu de ce au plecat. Am stat mult acolo. Eram obosit, dar nu îmi era somn. Mă incitaseră războaiele acelea feroce şi voiam să văd cum se concluzionează. S-au concluzionat că cei care aveau majoritatea au făcut cum au vrut. Nu dormeam acolo. Îmi pregăteam nişte idei pentru a doua zi la interpelare. Aveam interpelare la comisia Buget-Finanţe-Bănci şi mă gândeam dacă este oportun să pun întrebări negative sau să fac o interpelare pozitivă şi mi-am construit două direcţii cu fraze adecvate. Asta mi-a prins bine”, a declarat parlamentarul sucevean pentru „Adevărul“.

Noul Parlament al României a fost convocat în ziua de luni, 21 decembrie, iar din elfac parte PSD, PNL, USR-PLUS, AUR, UDMR și grupul minorităților naționale.

Tags:
Ultima oră
22:39 - Polonia, sancționată cu cea mai mare amendă zilnică din istoria UE pentru că nu a oprit exploatarea la mina Turow
22:28 - Nelu Tătaru spune că statele cu o rată mare de vaccinare se tem că românii și bulgarii ar putea întreține pandemia
22:12 - Raluca Turcan: Am făcut astăzi un pas important pentru a ne asigura că drepturile românilor din străinătate sunt recunoscute și respectate
22:10 - Intelectualii liberali îl susțin pe Ludovic Orban: „Alternativa este un PNL care ar rămâne liberal doar cu numele, devenind în fapt un partid cu tendințe dictatoriale și clientelare”
21:53 - Noi măsuri, aplicate în 12 localități din Ilfov, după ce rata de infectare a depășit 3 la mia de locuitori
21:43 - Șefa Comisiei Europene, reacție fermă la pactul pe apărare dintre SUA, Marea Britanie și Australia. Ursula von der Leyen: Franța, tratată inacceptabil. UE așteaptă clarificări
21:28 - Șerban Bubenek, despre soluții privind paturile ATI pentru COVID-19 la București: Vor fi operaționalizate unitățile mobile (VIDEO)
21:13 - Sorin Cîmpeanu: Vom debloca în scurt timp formularele prin care părinții își pot exprima intenția de vaccinare a elevilor. Nu îi vom dezavantaja în niciun fel pe cei care nu doresc sau pe indeciși (VIDEO)
20:51 - Ciprian Pandea (PNL Călărași), despre șeful interimar al Gărzii de Mediu: Alexandru Lucian Vasile era adjunctul lui Octavian Berceanu, cu care a colaborat foarte bine, și este un om cu studii în domeniu
20:50 - Cine e noul șef al Gărzii de Mediu: Fiul primarului PNL din Jegălia a fost numit interimar în locul lui Octavian Berceanu, demis de Florin Cîțu în ciuda rezultatelor semnificative