Ungureanu: Un candidat al dreptei la prezidențiale trebuie să aibă în spate PDL-ul, Mișcarea Populară și Alianța pentru Dreptate și Adevăr

Ungureanu: Un candidat al dreptei la prezidențiale trebuie să aibă în spate PDL-ul, Mișcarea Populară și Alianța pentru Dreptate și Adevăr

Președintele partidului Forța Civică, Mihai-Răzvan Ungureanu, a declarat, luni, în cadrul emisiunii ”Evenimentul Zilei” de pe B1 TV, că viitorul candidat al dreptei la prezidențiale trebuie să beneficieze de susținerea tuturor partidelor, cât și de cea a președintelui Traian Băsescu.

”Vorbim despre o decizie politică, în spatele căreia trebuie să existe cel puțin o condiție îndeplinită. Anume, de a avea în spatele unei candidaturi toate forțele politice de centru-dreapta care se recunosc astăzi ca fiind împotriva USL. Este puțin probabil să ajungem la o formulă câștigătoare dacă ele nu vor fi aliniate în spatele unei singure persoane. Eu cred că acest candidat va trebui să aibă în spate și PDL-ul, și Mișcarea Populară, Alianța pentru Dreptate și Adevăr, tot ceea ce înseamnă formulă politică astăzi. Nu ne putem permite un eșec în toamna anului 2014, drept pentru care ori așa, ori un eșec”, susține Ungureanu. 

Întrebat de ce partidele de dreapta nu s-au coagulat încă pentru a înainta un prezidențiabil, Ungureanu a explicat că acestea trebuie să depășească zona supraviețuirii și să se lanseze în inițiative.  

”Explicația cea mai ușoară ține de orgolii. De fapt, nu e vorba de ele. Dialog între persoanele cu funcție poltică există. Eu vorbesc cu Vasile Blaga, vorbesc cu Cătălin Predoiu, vorbesc cu doamna Udrea, avem dialog cu cei de la Mișcarea Populară, cu cei din partid. Până la urmă, sunt calcule. Iar calculele de partid sunt de multe ori meschine. De aceea, partidele sunt în continuare în zona supraviețuirii. Dar eu propun să depășim suprviețuirea și să avem viziune. Eu cred că suntem ajutați de context, iar pe seama implicării clare a partidelor, 2014 va arăta mult mai bine decât 2012. Mai este ceva, când spun de forțe politice în dreapta, ma refer inclusiv la greutatea politică a președintelui Băsescu. Este firesc să existe o puternică amprentă poltică în dreaptă”, a conchis liderul Forței Civice.

Ungureanu, la Evenimentul Zilei, despre sansele dreptei la prezidentiale

Embed: