Uniunea Militarilor și Polițiștilor “Mihai Viteazul” susține adoptarea de către Parlament a proiectului de lege ce vizează actualizarea pensiilor militare de stat

Uniunea Militarilor și Polițiștilor “Mihai Viteazul” susține adoptarea de către Parlament a proiectului de lege ce vizează actualizarea pensiilor militare de stat

Uniunea Militarilor și Polițiștilor “Mihai Viteazul” susține adoptarea de către Parlament a proiectului de lege inițiat de către deputatul Ion Mocioalcă privind pensiile militare de stat.

Potrivit inițiativei legislative, aceste pensii trebuie actualizate de câte ori se majorează solda de grad/salariul gradului profesional și/sau solda de funcție/salariul de funcție al militarilor, polițiștilor și funcționarilor public cu statut special.

Proiectul de lege ar urma să modifice Legea 223/2015 privind pensiile militare de stat. Aceasta a fost inițiată și susținută în Parlament de generalul Gabriel Oprea, atunci premier interimar, și promulgată de președintele Klaus Iohannis.

Ion Mocialcă, inițiatorul proiectului, este președintele Comisiei pentru apărare din Camera Deputaților și vicepreședinte al Uniunea Militarilor și Polițiștilor “Mihai Viteazul”.

Uniunea mai ține să amintească faptul că pensiile militare nu sunt speciale și nici privilegii.

Ultima oră
22:19 - Milionarul Sebastian Dobrincu reacționează după ce Mimi a vorbit despre despărțirea lor: Nu este o victimă
22:15 - Scandalul dintre președintele și premierul croat continuă: „Este o ruşine, este scandalos, subminează prestigiul şi credibilitatea Croaţiei”
22:04 - Ministrul Cadariu, despre ajutorul pentru antreprenorii din HoReCa: Toți beneficiarii vor fi plătiți până la sfârșitul lunii ianuarie
21:54 - Centrele de testare gratuită din spitale vor funcționa, de săptămâna viitoare, doar în weekend. Anunțul lui Alexandru Rafila (VIDEO)
21:43 - Gheorghe Pecingină: ANRE avea rolul să verifice și să supravegheze situația. E foarte important să aflăm adevărul ca pe viitor să înțeleagă toată lumea că statul român e protejat de anumite instituții (VIDEO)
21:39 - „Prințesa urbană” părăsește România: „E un bilet doar dus. Plecăm după mulţi ani în care am făcut totul să contribuim la schimbarea lucrurilor care atât de tare mă întristează” (VIDEO)
21:38 - Sorin Bontea a mers pentru prima dată în Grecia la filmările Chefi fără limite de la Antena 1: Nu m-a atras niciodată (GALERIE FOTO)
21:22 - Cum a reușit Rusia să strângă rândurile-n NATO. Mircea Geoană: Frumusețea acestei alianțe e că, în clipa în care apare o provocare, ea are un reflex de a se uni (VIDEO)
21:17 - Câinele încă o așteaptă acasă pe jurnalista mexicană asasinată de mafie. Imaginile induioșătoare au împânzit internetul
21:15 - Mircea Geoană: NATO a făcut un apel și pentru retragerea trupelor rusești din Transnistria, Abhazia și Osetia de Sud, respectiv Crimeea și Donbas. Prezența militară rusească, împotriva voinței țărilor respective (VIDEO)