USL vrea să asigure prezența la referendum prin tombole și secții de votare organizate pe litoral

USL vrea să asigure prezența la referendum prin tombole și secții de votare organizate pe litoral
Foto: rfi.ro

Strategia USL pentru atragerea numărului necesar de votanți în vederea suspendării lui Traian Băsescu prin referendum sunt organizarea de tombole și de secții de votare pe litoral, scrie România Liberă.

Membrii USL vor astfel să se asigure că românii aflați în concediu sunt motivați ca să vină la vot.

Campania este coordonată de Liviu Dragnea, secretarul general al PSD şi ar presupune inclusiv implicarea directă a administraţiilor locale controlate de USL.

Iată măsurile transmise de Dragnea administrațiilor locale, prezentate de România Liberă:

– „Organizarea ÎN FIECARE LOCALITATE, cu sprijinul unei organizaţii neguvernamentale, a unei tombole cu premii la care vor participa alegătorii care s-au prezentat la referendumul din 29 iulie 2012. Vă recomandăm ca premiile oferite să nu fie mari ca valoare, dar în număr cât mai mare. ATENŢIE: Participarea la tombolă nu va fi condiţionată de opţiunea alegătorilor cu privire la votul de la referendum, ci numai de participare (…)”

– „Organizarea de evenimente în ziua votului, unde accesul va fi condiţionat de dovada participării la vot (timbrul de pe cartea de identitate) (…)”

– „Încheierea unor acorduri cu ziare şi posturi radio-TV locale pentru organizarea unor tombole şi concursuri care să promoveze prezenţa la vot (…) Tragerea la sorţi se face în ziua referendumului, imediat după închiderea urnelor, iar acordarea premiilor va fi condiţionată de prezentarea dovezii participării la referendum”

– „(…) amenajarea, cu sprijinul unor ONG-uri şi în colaborare cu administraţia publică locală, a unor corturi unde se va oferi apă rece pentru alegătorii care se prezintă la vot”

– „Instruirea reprezentanţilor din secţiile de votare să asigure un flux continuu în secţiile de votare, astfel încât alegătorii să nu fie nevoiţi să aştepte mult pentru exercitarea dreptului de vot”

 

Tags:
Ultima oră
14:15 - GCS: 1.131 de paturi ATI COVID în România, din care 990 sunt ocupate. Câte locuri sunt în București
14:12 - Eugen Tomac (PMP): Comisia Europeană monitorizează situația comunității românești din Serbia, care e în continuare profund discriminată. Belgradul încalcă flagrant drepturile românilor
13:51 - Florin Cîțu: Vreau mai multă implicare din partea Primăriei Capitalei în gestionarea valului 4 COVID / Laude pentru Cseke Attila, interimarul de la Sănătate (VIDEO)
13:41 - Loredana Groza, anunț după ce duminică a fost luată cu ambulanță. Cum se simte artista
13:37 - IOS 15, lansat oficial. Ce aduce nou sistemul de operare de la Apple
13:28 - Acces Direct, de la Antena 1, vine cu o nouă blondină: Cosmina Scăunașu. Cine este ea şi ce a spus Mirela Vaida
13:23 - Explozie a cazurilor de COVID: 6.789 în ultima zi, din care peste 1.000 doar în București. Încă un județ a intrat în scenariul roșu / Pandemia a mai făcut 129 de victime / 990 de pacienți la ATI, din care 20 sunt copii
13:11 - Florin Cîțu: O să cer o anchetă pentru că vreau să știu cum a fost pregătit valul 4 de Ministerul Sănătății
13:10 - UE susține Franța, în conflictul cu SUA, pe tema submarinelor nucleare. Care a fost poziția oficială a României / Scandalul se poate extinde și la noi, unde Naval Group a câștigat un contract pentru corvete, care încă nu a fost semnat
13:00 - Vlad Voiculescu (USR PLUS): Campania de vaccinare e un eșec. Problemele – Prioritizarea esențialilor și concursul întru relaxare, când vaccinarea deja încetinea