Deputat USR, după votul pentru preşedinţia Camerei Deputaţilor: „Ponta și ai lui s-au întors la PSD. ProRomânia este înapoi la matcă”

Deputat USR, după votul pentru preşedinţia Camerei Deputaţilor: Ponta și ai lui s-au întors la PSD. ProRomânia este înapoi la matcă
Foto: Inquam Photos

Deputatul USR Ionuţ Moşteanu s-a lansat în critici dure la adresa lui Victor Ponta după ce deputaţii Pro-România nu au votat alături de opoziţie pentru numirea Ralucăi Turcan în fruntea Camerei Deputaţilor, iar Marcel Ciolacu a câştigat la vot.

”Ponta și ai lui s-au întors la PSD, pentru că asta înseamnă asta. Noi am propus, de fapt UDMR a propus amânarea pentru o săptămână. Nu au fost de acord. PSD, ALDE și ProRomânia au votat împotriva acestei amânări”, a declarat deputatul USR Ionuț Moșteanu, la Digi24.

Acesta a subliniat că nu era o urgenţă numirea unui preşedinte al camerei Deputaţilor, iar o întârziere ar fi ajutat opoziţia.

”Nu se întâmpla nimic. Sunt trei vicepreședinți care puteau să conducă ședințele Camerei. Aveam nevoie de răgazul acesta. S-a discutat cu cei din Opoziție. Ar fi fost necesare încă câteva zile, însă Victor Ponta i-a strâns cu ușa pe cei de la PSD, i-au aprobat, după ce un an nu i-au aprobat să-și facă grup parlamentar, iar acum ProRomânia este înapoi la matcă, la PSD”, a adăugat el.

Marcel Ciolacu a fost ales, miercuri, în fruntea Camerei Deputaţilor după ce a obţinut 172 de voturi, în timp ce candidatul opoziţiei Raluca Turcan a avut doar 100 de voturi. Kelemen Hunor a strâns şi el 20 de voturi, iar 11 voturi au fost anulate.

Noul preşedinte al Camerei Deputaţilor este un politician controversat, fiind cunoscut pentru prietenia veche cu Omar Hayssan, condamnat pentru terorism ca urmare a răpirii jurnaliştilor români în Irak. (Detalii AICI)

Ultima oră
00:13 - CDC avertizează: Varianta Delta a coronavirusului este mai contagioasă decât varicela şi poate provoca forme mai grave de boală
00:05 - Italia: Guvernul intenționează să plafoneze prețul la testele pentru COVID-19
23:43 - Paul Stănescu (PSD): Politica durerii în cot este deviza useristă exprimată perfect de Ovidiu Vizante, directorul CFR. Dacă USR-ului i-ar fi păsat de pasagerii blocați în tren, Vizante era acum acasă
23:40 - Unitatea 2 a CNE Cernavodă a fost reconectată vineri seara la Sistemul Energetic Național
23:15 - Valeriu Gheorghiță: Ne așteptăm ca în următoarele săptămâni varianta Delta să devină dominantă. Avem deja focare la nivel de comunitate
23:12 - Alexandru Rafila: Problema noastră majoră – noi avem doar jumătate din numărul cetățenilor vaccinați față de restul țărilor UE. Dacă vor fi îmbolnăviri, ele vor fi în mod evident mai grave (VIDEO)
23:04 - Alexandru Rafila, despre al patrulea val al pandemiei: „Evident, și noi o să fim afectați. Dacă discutăm despre persoane vulnerabile care nu s-au vaccinat, s-ar putea să avem probleme” 
22:48 - Raluca Turcan: Pentru prima dată, anul acesta avem mai mulți copii născuți din părinți români în străinătate decât în România, ceea ce pentru noi este dramatic
22:39 - Detașamentul Sky Guardians al României a luminat cerul deasupra zonei de antrenament Bemowo Piskie din Polonia
22:19 - Alin Stoica, prefectul Capitalei: La medici și profesori ar putea exista cel puțin o recomandare fermă de vaccinare; se poartă discuții la nivel guvernamental. Susțin restricțiile pentru cei nevaccinați (VIDEO)