USR și AUR au votat pentru ca președintele Klaus Iohannis să dea explicații despre averea sa în Parlament. Solicitarea a fost respinsă

USR și AUR au votat pentru ca președintele Klaus Iohannis să dea explicații despre averea sa în Parlament. Solicitarea a fost respinsă
Foto: presidency.ro

Parlamentarii AUR și USR au votat pentru a introduce pe ordinea de zi o solicitare prin care președintele Klaus Iohannis să fie chemat pentru a da explicații în legătură cu averea sa. Totuși, cererea depusă de senatorul Claudiu Târziu nu a întrunit numărul necesar de voturi pozitive pentru a fi aprobată.

USR și AUR, vot în BPR pentru ca președintele Klaus Iohannis să dea explicații despre averea sa în Parlament

AUR a cerut în Birourile Permanente Reunite suplimentarea ordinii de zi cu o cerere depusă de Claudiu Târziu, copreședintele AUR. Solicitarea viza demararea unor verificări privind averea președintelui Klaus Iohannis.

Dacă PNL a cerut respingerea solicitării, USR a invocat procedura parlamentară și a solicitat introducerea pe ordinea de zi și trimiterea documentului la Comisia juridică.

Reprezentanții PNL și UDMR în BPR au votat împotriva suplimentării. De partea cealaltă, USR și AUR au votat „pentru”, iar parlamentarii PSD s-au abținut de la vot.

Cu 11 voturi „împotrivă” din partea PNL și UDMR, respectiv 7 voturi „pentru” de la AUR și USR, solicitarea a fost respinsă.

Deputatul Claudiu Tanasă anunțase la jumătatea lunii octombrie că AUR va iniția procedurile parlamentare pentru ca organiele abilitate să demareze controlul averii Președintelui României, Klaus Iohannis.