Poliția Română ar putea cumpăra de la firma lui Michael Schmidt, prietenului lui Iohannis, și 75 motociclete, pe lângă cele 600 de BMW-uri

Poliția Română ar putea cumpăra de la firma lui Michael Schmidt, prietenului lui Iohannis, și 75 motociclete, pe lângă cele 600 de BMW-uri
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

​Pe lângă cele 600 de mașini BMW, Poliția Română vrea să cumpere și 75 de motociclete de viteză. Contractul, estimat la peste 1,8 milioane de euro, face parte dintr-o licitație mai mare, dar pentru motociclete a fost depusă o singură ofertă, de către Automobile Bavaria, firma condusă de Michael Schmidt, prietenul președintelui Klaus Iohannis.

Potrivit datelor din SEAP, consultate de HotNews, printre specificațiile tehnice solicitate de Poliție pentru motocilete sunt: cutie de viteze mecanică, cu minim 5 trepte, motor cu o putere de minim 90 kW, viteză maximă – minim 200 km/oră.

Evaluarea tehnică a ofertelor ar urma să fie făcută până pe 1 decembrie 2022.

Controverse privind achiziția a 600 de BMW-uri de către Poliția Română

Corpul de control al Ministerului de Interne, condus de Lucian Bode (PNL), verifică achiziția de către Poliție a 600 de BMW-uri de la Automobile Bavaria, în spațiul public fiind formulate suspiciuni serioase că specificațiile tehnice solicitate au fost formulate de așa natură încât să nu se încadreze decât această firmă.
HotNews precizează că mai multe companii au fost interesate și au cerut modificări minore la dotările cerute pentru mașini, dar Poliția nu a făcut nicio concesie.

Experții auto au constatat că mașinile BMW pentru poliție costă mult mai puțin în Polonia decât în România, deși au aceleași specificații.

Liderul Sindicatului Europol, Cosmin Andreica, a susținut, la rândul său, că mașinile luate în 2001 aveau mai mulți cai putere decât BMW-urile acestea.

Liderul USR, Cătălin Drulă, i-a solicitat procurorului-șef de la Direcția Națională Anticorupție, Crin Bologa, să se autosesizeze în cazul acestei licitații „cu dedicație”.

Urmăriți B1TV.ro și pe