Vadim Tudor, absent de la audierile de la Parchet din cauza gripei

Vadim Tudor, absent de la audierile de la Parchet din cauza gripei
Foto: evz.ro

Corneliu Vadim Tudor nu s-a prezentat, marţi, la audierile de la  Parchetul de lângă Înalta Curte de Justiţie, anunţând că are gripă.

Întâlnirea preşedintelui PRM cu procurorul de caz a fost amânată pentru luni, 28 februarie, la ora 11.00, a spus purtătorul de cuvânt la Partidului România Mare, Marius Marinescu, potrivit Agerpres.

„Întâlnirea liderului PRM cu procurorul Daniel Anton, programată pentru astăzi, la ora 11.00, a fost amânată pentru că Vadim Tudor are gripă. Întâlnirea se amână pentru lunea viitoare, la aceeaşi oră”, a precizat Marius Marinescu, citat de Agerpres.

Laura Codruţa Kovesi, procurorul general al României, a anunţat pe 5 ianuarie, că Parchetul General a deschis un dosar penal în cazul scandalului provocat de europarlamentarul Corneliu Vadim Tudor la evacuarea sediului PRM, după ce acesta a fost cercetat pentru săvârşirea infracţiunilor de ultraj şi nerespectarea hotărâri judecătoreşti din 4 ianurie.

Pe 4 ianuarie, la sediul PRM din strada Emile Zola din Capitală, un exectuor judecătoresc a sosit alături de poliţişti pentru a evacua clădirea PRM, în urma unei somaţii emise pe baza unei hotărâri a Judecătoarei sectorului 1.

Evacuarea sediului PRM s-a sfârşit cu un scandal în care preşedintele partidului împreună cu mai mulţi membri ai formaţiunii s-au opus acţiunii acordului judecătoresc. În cele din urmă, membrii PRM au fost evacuaţi, după mai multe ore de altercaţii.