Valeriu Nicolae, dezvăluiri scandaloase despre liderii PLUS: Dragoș Tudorache, Dragoș Pîslaru, Alin Mituță, Ionuț Moșteanu și Vlad Voiculescu au fost membri în CA-urile unor companii de stat în timpul guvernului Cioloș

Valeriu Nicolae, dezvăluiri scandaloase despre liderii PLUS: Dragoș Tudorache, Dragoș Pîslaru, Alin Mituță, Ionuț Moșteanu și Vlad Voiculescu au fost membri în CA-urile unor companii de stat în timpul guvernului Cioloș

Mai mulți lideri PLUS au fost membri în Consiliile de Administrație ale unor companii de stat în perioada guvernului tehnocrat, scrieValeriu Nicolae, fost secretar de stat în cabinetul Cioloș și fost membru PLUS.

Nicolae dezvăluie că, potrivit declarației de avere, Dragoș Tudorache, fost ministru de interne în cabinetul Cioloș, în prezent președinte executiv al PLUS, a încasat câteva zeci de mii de euro de la Eximbank. Dragoș Pîslaru, fost ministru muncii, ar fi încasat și el 14 mii de RON iar Alin Mituță, fost șef al cancelariei, a primit pe lângă leafă peste 47.000 de RON de la Hidroelectrica și Complexul Energetic Muntenia SA.

Ionuț Moșteanu (nr. deputat USR) a făcut 20.794 RON din trei consilii de administrație controlate de ministerul unde a lucrat, deși nu avea nicio calificare care să justifice prezența lui acolo”, mai scrie fostul secretar de stat în cabinetul Cioloș. Valeriu Nicolae, care a demisionat din PLUS în 2019, susține că USRPLUS ar trebui să-și asume public că a făcut o greșeală și să doneze sumele primite din aceste CA-uri.

El susține că șeful de cabinet al lui Dacian Cioloș a făcut în 2016 207.251 RON sau 17.270 RON pe lună sau aproape 4000 de EUR lunar în anul guvernului tehnocrat. ”Jumătate din banii ăștia au venit din consilii de administrație”, susține Nicolae.

”Este imposibil ca Dacian să nu fi știut. De ce nu a făcut nimic e lucrul pe care nu îl înțeleg. Deloc. Așa cum nu am înțeles deloc prietenia cu domnul Dâncu și relațiile foarte bune cu unii dintre cei mai nemernici politicieni. Este drept că Dacian își dona banii de diurnă și știu sigur că și-a donat cel puțin un salariu și nu dorea să se vorbească despre asta”, mai scrie Nicolae.

De asemenea, Vlad Voiculescu a fost și el într-un CA unde, în câteva luni, a primit 19.706 RON „de la același fond despre care am scris cu indignare că era plin de lideri PNL – respectiv domnul Burduja. Vlad declara asta în 2020: “Cea mai mare bucurie a mea este că până în 2015 am reușit să pun de-o parte destui bani, așa numiții „fuck you money” care îți permit să întorci spatele oricărei oferte și de atunci fac doar lucruri pentru sufletul meu”, dezvăluie Valeriu Nicolae.

Soțul Ancăi Dragu a fost și el angajat de guvernul tehnocrat și a primit 55.215 RON în acel an. Dan Barna nici măcar nu și-a trecut veniturile din timpul guvernării tehnocrate în declarația de avere, lucru pentru care ANI ar trebui să se sezize.

Ionuț Moșteanu a făcut 20.794 RON din trei consilii de administrație controlate de ministerul unde a lucrat, deși nu avea nicio calificare care să justifice prezența lui acolo.

„Domnul Ionel Danca, și el tehnocrat, acum un om important la PNL se ocupa de presă cât timp a fost consilier al lui Dacian. A fost în cinci CA-uri: Electrica Serv, Oltchim, Autoritatea pentru Administrarea Activelor Statului, Loterie și Conservarea Minelor de unde a primit 67.521 RON. Clar nu avea calificări care să justifice prezența sa acolo”, precizează Valeriu Nicolae.

Șeful de cabinet al lui Dacian Cioloș a făcut în acel an 207.251 RON sau 17.270 RON pe lună sau aproape 4000 de EUR lunar în anul guvernului tehnocrat. Jumătate din banii ăștia au venit din consilii de administrație.

„Este imposibil ca Dacian să nu fi știut. De ce nu a făcut nimic e lucrul pe care nu îl înțeleg. Deloc. Așa cum nu am înțeles deloc prietenia cu domnul Dâncu și relațiile foarte bune cu unii dintre cei mai nemernici politicieni.

Este drept că Dacian își dona banii de diurnă și știu sigur că și-a donat cel puțin un salariu și nu dorea să se vorbească despre asta.

Doamna Raluca Prună a interzis explicit oamenilor din cabinetul ei să fie în consilii de administrație. Sunt câțiva tehnocrați care au fost ca și mine convinși că nu avem ce căuta în consilii de administrație pentru că asta va vulnerabiliza agenda noastră”, mai spune Valeriu Nicolae.

Ultima oră
00:18 - Alexandru Rafila: Valul 5 COVID e posibil să vină la jumătatea lunii ianuarie / Propunerea ministrului Sănătății privind certificatul verde
23:57 - Cine este și cum arată soțul celebrei Dalida din „Las fierbinți”. Povestea celor doi a început la Costinești: „I-a plăcut cum muncesc. A fost așa o chimie”
23:54 - Gigi Becali a ieșit la atac. Reacția patronului FCSB după ce Patriarhul Daniel s-ar fi vaccinat anti-COVID
23:46 - Alexandru Rafila, despre varianta Omicron: Sunt informații că ar fi de patru ori mai transmisibilă decât tulpina Delta. Va ajunge și în România, sigur
23:37 - Klaus Iohannis a înaintat în grad mai mulţi reprezentanţi ai STS, SIE, SPP, Ministerului de Interne și Ministerului Apărării
23:29 - Haos total cu testele de salivă pentru elevi. Misiune dificilă pentru profesori / Clanul Cămătaru și magazinul de haine al lui Cătălin Botezatu le livrează la Guvern
23:26 - SUA, în contextul comasării de trupe ruse la frontierele Ucrainei: „Toate opțiunile sunt pe masă. Rămâne ca NATO să decidă care sunt următoarele mișcări”
23:19 - Octavian Jurma: Noua tulpină de coronavirus e capabilă să producă valuri epidemice. Ea dislocă foarte repede varianta Delta și reușește s-o înlocuiască (VIDEO)
23:17 - Demi Moore, dezamăgită de bărbați. Actrița se iubește cu o femeie?
22:57 - Comisarul european pentru transporturi, întâlnire cu Maia Sandu. Adina Vălean: Aspirațiile pentru prosperitate și justiție au determinat pașii Republicii Moldova spre UE