Vasile Blaga, în ședința pentru învestitura noului Guvern: Premierul vine cu și mai mulți miniștri cu probleme de integritate și ne cere să îi investim

Vasile Blaga, în ședința pentru învestitura noului Guvern: Premierul vine cu și mai mulți miniștri cu probleme de integritate și ne cere să îi investim

Președintele PDL Vasile Blaga a susținut, vineri, în cadrul ședinței pentru învestirea noului Guvern, că PDL nu îi va da votul de încredere unui ”Cabinet mamut”.

”Nu vom susține o structură lipsită de viziune strategică. Respectăm votul din 9 decembrie, dar PDL nu poate să-și dea girul pentru o guvernare născută din manipulare. Nu văd niciun motiv pentru care să susținem Guvernul Ponta 2, după cum nu văd niciun motiv să fi girat Guvernul Ponta 1. Am spus în 7 mai că nu credem în garanțiile Guvernului Ponta, am spus atunci că viziunea de stânga va conduce la o răvășire a sistemului, cu rezultate nefaste. În același timp, ne-am exprimat îndoiala cu privire la competența și integriatea unor membrii ai Cabinetului și, din păcate, am avut dreptate 100%”, a declarat liderul PDL.

Acesta s-a arătat surprins de cabinetul cu care vine Victor Ponta, spunând că prim-ministrul ”vine cu și mai mulți oameni cu probleme de integritate și ne cere să îi învestim”.

Adresându-se direct lui Victor Ponta, Blaga a completat: ”Ați spus atunci, citez, că populația României așteaptă respectarea legilor, a deciziilor instanțelor de judecată și v-ați angajat să aduceți respectarea legii pe primul loc în actul de guvernare. La nicio lună de la acel discurs, ați făcut exact pe dos. Ați răstălmăcit Constituția, ați încălcat în picioare democrația”.

”Domnule actual premier Ponta, ați spus în toți acești ani că USL-iștii sunt românii buni, iar PDL-iștii – românii răi. Acum veniți și spuneți că austeritatea va continua. Ați câștigat alegerile mințind, v-ați folosit de durerile oamenilor în scop electoral”, a mai adăugat Blaga.

În final, lideul PDL a anunțat că partidul pe care îl conduce ”va rămâne în opoziție și va sancționa ferm orice derapaj de la democrație și va apăra instituțiile statului”.

Blaga despre noul Cabinet Ponta 2: Nu vom vota un Guvern mamut

Embed:

Ultima oră
08:16 - Alina Șerban (ANM): Disconfort termic deosebit de accentuat în sudul și sud-estul României, cu valori spre 41 de grade în Muntenia. În restul țării, vorbim de o scădere semnificativă a temperaturilor (VIDEO)
07:43 - Incendiile de vegetație au provocat noi evacuări de turiști în Turcia. Grecia, Italia și Bosnia s-au confruntat și ele cu flăcări violente, iar valul de căldură continuă (VIDEO)
07:15 - Furtunile au făcut ravagii în țară. Maramureș, printre cele mai afectate județe (VIDEO)
23:56 - O sportivă din echipa olimpică a Belarusului a refuzat să se urce în avion și a rămas pe aeroportul din Tokyo, unde fusese dusă împotriva voinței sale
23:22 - Bătaie între un grup de turiști și salvamari, în Eforie Nord. Trei persoane au ajuns la spital în urma conflictului, iar patru turiști au fost duși la audieri (VIDEO)
23:08 - Cinci adolescenți s-au înecat în râul Siret. Victimele aveau între 14 și 18 ani (VIDEO)
22:45 - Virgil Guran: Dacă rectificarea bugetară nu va fi făcută pentru toată lumea, e foarte grav / Funcțiile politice trebuie să treacă prin forul de conducere din partid (VIDEO)
22:14 - Igor Grosu, după discuția cu Ludovic Orban: „Am fost asigurat că România este gata să intensifice semnificativ susținerea Republicii Moldova cu proiecte importante”
21:56 - Un adolescent de 15 ani s-a înecat în râul Suceava, pe raza localității Milișăuți
21:35 - Trei cutremure duminică în Vaslui. Unul dintre seisme, produs în jurul orei 21, a avut o magnitudine de 4,1