Vasile Dîncu: Am fost profund impresionat de refugiații ucraineni. Guvernul va face tot ce este posibil pentru ca acești oameni să fie bine-veniți și să se simtă în siguranță în România, în UE (VIDEO)

Vasile Dîncu: Am fost profund impresionat de refugiații ucraineni. Guvernul va face tot ce este posibil pentru ca acești oameni să fie bine-veniți și să se simtă în siguranță în România, în UE (VIDEO)
Foto: Facebook @ Vasile Dîncu

Guvernul României va face tot ce este posibil pentru ca refugiații ucraineni să se simtă bine-veniți și în siguranță în țara noastră și în Uniunea Europeană, a declarat miercuri ministrul Apărării Naționale, Vasile Dîncu.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Vasile Dîncu: „Am fost profund impresionat de bătrânii, femeii și copiii care s-au refugiat în țara noastră și au lăsat în urmă tații sau soții care sunt nevoiți să lupte pentru a respinge agresiunea armată a Federației Ruse”

„Dialogul și diplomația trebuie să devină principalele instrumente pentru a rezolva orice disensiune, având bună credință, respect pentru integritatea teritorială a națiunilor suverane și respectul dreptului internațional. Am fost recent alături de primul-ministru al Guvernului României și alți colegi la granița de nord a României cu Ucraina și vă mărturisesc că am fost profund impresionat de bătrânii, femeii și copiii care s-au refugiat în țara noastră și au lăsat în urmă tații sau soții care sunt nevoiți să lupte pentru a respinge agresiunea armată a Federației Ruse. Speranțele și le pun cu toții în noi. Guvernul României face tot ce este posibil pentru ca acești oameni să fie bine-veniți în România, în Uniunea Europeană, să aibă spații de cazare corespunzătoare, haine, mâncare, asistență medicală, să se simtă în siguranță”, a afirmat șeful MApN.

Cu acest prilej, Vasile Dîncu a salutat „și mobilizarea excepțională a societății civile din România”.

„Vecinii noștri ucraineni au solicitat sprijin din partea comunității internaționale pentru ca forțele lor armate să poată rezista și să respingă atacul Federației Ruse. Am văzut o extraordinară mobilizare din partea statelor NATO, din partea statelor Uniunii Europene, dar și a țărilor din afara spațiului euroatlantic pentru a sprijini cu echipamente militare letale sau neletale Ucraina. Germania și România se află printre aceste state care aduc un ajutor și un sprijin consistent Ucrainei. Guvernul României donează Ucrainei muniții, combustibil, echipament militar de protecție, dar și alimente, apă și materiale sanitare, care se adaugă la contribuțiile trimise anterior ca răspuns la solicitarea Ucrainei prin Mecanismul European de Protecție Civilă. De asemenea, țara noastră este dispusă să asigure tratament medical pentru militarii ucraineni răniți în spitale militare și civile din România. A fost, de asemenea, inițiată o campanie de donare de sânge pentru această cauză”, a mai spus demnitarul.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
23:56 - Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Bădic: “Ce sunt pedepsele karmice? Când și cum se aplică acestea (VIDEO)
23:33 - Directorul unei companii energetice publice germane participă ca observator la referendumul de anexare a provinciei Zaporojie la Rusia
22:55 - Planul lui Putin după anexarea teritoriilor din Ucraina: Kremlinul ar urma să introducă legea marțială și să interzică bărbaților să părăsească țara
22:21 - Marian Daragiu, vicepreședinte al Partidei Romilor și subsecretar de stat la Ministerul Educației: „Cazul Caracal a scos la iveală în primul rând o serie de disfuncționalități la nivel de instituții” (VIDEO)
21:43 - Xi Jinping, subiect de căutare pe rețelele sociale, în urma zvonurilor privind arestarea sa și o lovitură de stat în China (VIDEO)
21:26 - Continuă protestele în Rusia: Peste 700 de manifestanţi împotriva mobilizării lui Putin în războiul rus din Ucraina, arestaţi în 32 de oraşe
20:55 - Parlamentul rus ar urma să dezbată pe 29 septembrie alipirea la Rusia a provinciilor ucrainene ocupate
20:22 - Momente de panică pentru fratele lui Edi Iordănescu. Ambulanţa a intrat pe teren pentru a-i acorda îngrijiri medicale în CS Dinamo – FCSB 2
19:57 - Video complet cu bătaia dintre Anamaria Prodan şi Laurenţiu Reghecampf. Ce a declanșat conflictul și cum au ajuns cei doi să își împartă pumni
19:17 - Horoscop Alina Bădic pentru săptămâna 25 septembrie– 1 octombrie 2022. Nativii Taur au posibilitatea de a avea o expansiune incredibilă pe plan financiar (VIDEO)