Vasile Dîncu: România sprijină puternic adaptarea posturii NATO prin desfășurarea Grupurilor de Luptă Aliate în Centrul și Estul Europei, inclusiv în țara noastră

Vasile Dîncu: România sprijină puternic adaptarea posturii NATO prin desfășurarea Grupurilor de Luptă Aliate în Centrul și Estul Europei, inclusiv în țara noastră
Foto: Facebook @ Vasile Dîncu

România sprijină puternic adaptarea posturii Alianței Nord-Atlantice prin desfășurarea Grupurilor de Luptă aliate în Centrul și Estul Europei, inclusiv în țara noastră, a declarat ministrul Apărării Naționale, Vasile Dîncu, care a reiterat că aceste grupuri reprezintă o măsură preventivă.

Vasile Dîncu (MApN): Traversăm, în prezent, cea mai gravă criză de securitate din Europa din ultimele decenii

„România sprijină puternic adaptarea posturii Alianței Nord-Atlantice prin desfăşurarea Grupurilor de Luptă aliate în Centrul şi Estul Europei, inclusiv în România. Aceste Grupuri de Luptă reprezintă o măsură preventivă, au caracter defensiv și scop de descurajare și evitare a escaladării în contextul în care traversăm, în prezent, cea mai gravă criză de securitate din Europa din ultimele decenii”, a scris ministrul Apărării, joi, pe Facebook.

Oficialul român a precizat că a discutat la Bruxelles cu mai mulți omologi care au asigurat România de sprijinul lor pentru formarea grupului de luptă.

„Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a salutat, miercuri, oferta Franței de a conduce un astfel de Grup de Luptă, în România.

La Reuniunea miniștrilor apărării din țările NATO care se desfășoară, în aceste zile, la Bruxelles, am discutat cu mai mulți omologi care au asigurat România de sprijinul lor pentru formarea grupului de luptă. Sunt optimist că în această primăvară vor putea fi finalizate procedurile NATO necesare”, a adăugat Vasile Dîncu.

Secretarul general al NATO declara miercuri că încă nu a fost luată o decizie finală în acest sens și că ea va depinde de evaluarea comandanților militari.

Urmăriți B1TV.ro și pe