Vezi integral conferința de presă a preşedintelui Traian Băsescu, în care vorbește despre situația Lukoil (VIDEO)

Vezi integral conferința de presă a preşedintelui Traian Băsescu, în care vorbește despre situația Lukoil  (VIDEO)
Foto: presidency.ro

Președintele Traian Băsescu a susținut, joi, la Palatul Cotroceni, o conferință de presă, unde e tratat mai multe subiecte, printre care și situația de la Lukoil.

Băsescu a afirmat că abordarea Lukoil i se pare inadmisbilă, cerând Guvernului să fie pregătit să reia rafinăria de la Ploiești în cazul în care compania decide să se retragă din România. (Detalii AICI) 

Șeful statului a mai spus că că își menține declarația pe care a făcut-o atunci când a anunțat cererea de începere a anchetei penale pentru cei 5 foști miniștri, în dosarul Microsoft, arătând că judecătorul Horaţius Dumbravă minte când spune că afirmațiile sale „știrbesc independența justiției”. (Detalii AICI)

Președintele a mai afirmat că, potrivit unei analize a Administrației Prezidențiale, în cazul EADS sunt menționate nouă firme și persoane care se regăsesc și în dosarul Microsoft. (Detalii AICI)

Traian Băsescu a mai anunțat că va ataca la CCR proiectul de abrogare a articolului 276 din Codul Penal privind presiunile la adresa justiției. (Detalii AICI)

El a mai afirmat că a semnat decretul de revocare a lui Kelemen Hunor din funcția de ministru al Culturii, precizând că așteaptă de trei luni un înlocuitor pentru acesta. (Detalii AICI) 

 

Conferința de presă a preşedintelui Traian Băsescu – 9 octombrie 2014

 
Ultima oră
00:50 - Pacientul zero cu Omicron din Italia și-a infectat toată familia: „Situația e sub control. Vaccinul a funcționat excelent în cazul nostru”
00:20 - Octavian Jurma: Valul 4-Delta ne-a lovit ca un tsunami. Dacă infecţiozitatea noii variante de coronavirus se confirmă, valul 5-Omicron ne va lovi ca un trăsnet
00:06 - Valeriu Gheorghiță: Sunt indicii că Omicron este o variantă de scăpare de protecția anticorpilor, ceea ce reprezintă o problemă
00:03 - Marea Britanie confirmă 11 infectări cu varianta Omicron. Unele nu au legături cu deplasările în Africa de Sud
00:03 - Angajaţi ai Spitalului Judeţean din Botoşani, prinşi când încercau să fure mâncarea bolnavilor. Ce sancțiuni au primit
23:22 - Lionel Messi a câştigat Balonul de Aur pentru a 7-a oară. Cine este „Atacantul anului” (VIDEO)
23:08 - Brașov: Înghesuială în Piața Sfatului la aprinderea luminițelor de Crăciun
22:58 - Adrian Câciu (PSD): Primăriile să se digitalizeze și să cunoască nivelul veniturilor, să primească subvenție numai cine are nevoie / Despre problema termiei în Capitală: Nu s-a făcut nici înainte, nici acum (VIDEO)
22:32 - Un nou val de scumpiri lovește România în prag de sărbători. Sindicalist: „Vom mânca un cozonac mai scump cu 30%”
22:21 - Adrian Câciu (PSD), ministrul Finanțelor: Nicușor Dan a ales să facă marketing politic pe problema termiei. E o retorică a victimizării personale în care eu nu vreau să intru / Banii din buget se dau în baza unui algoritm (VIDEO)