Un vicepreședinte al Comisiei Europene laudă președinția română la Consiliul UE. Sefcovic: „Lansez un apel statelor membre să lase România să facă parte din spațiul Schengen”

Un vicepreședinte al Comisiei Europene laudă președinția română la Consiliul UE. Sefcovic: „Lansez un apel statelor membre să lase România să facă parte din spațiul Schengen”
sursă foto: express.co.uk

Vicepreședintele Comisiei Europene Maros Sefcovic a lansat un apel către statele UE, cerându-le să lase România să facă parte din spațiul Schengen, reamintind că Executivul comunitar a afirmat anterior că Bucureștiul trebuie să fie membru cu drepturi depline în zona de liberă circulație, potrivit caleaeuropeana.ro.

TRAGEDIE ÎN SHOWBIZ: FLORIN PASTRAMĂ A ANULAT NUNTA! A FĂCUT INFARCT! DIN NEFERICIRE, BRIGITTE… (GALERIE FOTO)

„În încheiere aș dori să adaug, așa cum a mai spus Comisia Europeană în trecut, că noi considerăm că România ar trebui să fie un membru cu drepturi depline în spațiul Schengen și lansez un apel statelor membre să lase România să facă parte din spațiul Schengen”, a spus Maros Sefcovic, în plenul Parlamentului European, salutând rezultatele președinției române la Consiliul de miniștri al UE.

LACRIMI AMARE ÎN SHOWBIZ! DIN PĂCATE, MIHAI CONSTANTINESCU… MEDICUL MONICA POP TOCMAI A CONFIRMAT ANUNȚUL TRIST (GALERIE FOTO)

Vorbind alături de premierul român și de grupurile politice din Parlamentul European după dezbaterea eurodeputaților cu Ursula von der Leyen, candidata Consiliului European la șefia Comisiei Europene, Sefcovic s-a referit la dosarele legislative încheiate în urma negocierilor gestionate de România, dar și la Summitul de la Sibiu, scrie caleaeuropeana.ro.

ACESTA A FOST FINALUL! OANA LIS A IZBUCNIT ÎN LACRIMI! A CONFIRMAT ANUNȚUL TRIST (GALERIE FOTO)

„România a dovedit faptul că în acest an plin de provocări și schimbări instituționale în Europa că Uniunea merge pe două picioare, cel din Vest și cel din Est. Ne gândim cu plăcere la Summitul de la Sibiu din 9 mai. A fost un moment crucial atât pentru Uniunea Europeană, cât și pentru România. Am văzut cum culorile europene au strălucit cu putere la Sibiu”, a spus oficialul european.

Urmăriți B1TV.ro și pe